Galatasaray, KAP’a bildirdi! Yıldız futbolcunun yeni takımı açıklandı! Kasaya girecek bonservis belli oldu

Galatasaray, Rumen futbolcu Olimpiu Vasile Morutan'ın, transferi için Ankaragücü ile anlaşmaya varıldığını KAP’a bildirdi. Ankaragücü, Morutan transferi için Galatasaray’a 3 milyon euro bonservis ödeyecek.

Galatasaray, KAP’a bildirdi! Yıldız futbolcunun yeni takımı açıklandı! Kasaya girecek bonservis belli oldu

Galatasaray’da kadroda düşünülmeyen Olimpiu Vasile Morutan'ın geleceği belli oldu. Sarı kırmızılı kulüp Rumen futbolcunun Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’ne transfer olduğunu açıkladı.

TRANSFERİN MALİ DETAYLARI KAP’A BİLDİRİLDİ

Galatasaray Spor Kulübü tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

“Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Morutan'ın transferi konusunda  MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Şirketimize 3.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 Euro'dan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 Eur transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını Şirketimize ödeyecektir.

Yapılan anlaşma gereği, Kulübümüzün 3.000.000 Euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Galatasaray, KAP’a bildirdi! Yıldız futbolcunun yeni takımı açıklandı! Kasaya girecek bonservis belli oldu - Resim : 1

GALATASARAY’DAN MORUTAN İÇİN VEDA PAYLAŞIMI

Galatasaray’ın sosyal medya hesabından Morutan için veda paylaşımı yapıldı. Söz konusu paylaşımda,” Galatasaray formasıyla verdiği emekler için Olimpiu Moruţan’a teşekkür ederiz. Bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar diliyoruz!” denildi.

MORUTAN’IN GALATASARAY KARİYERİ

Galatasaray’ın 2021 yılında yaz transfer döneminde büyük beklentilerle FCSB takımından 4.2 milyon euro bedelle kadrosuna kattığı Olimpiu Morutan, istenen performansı gösterememişti.

Transfermarkt’a göre değeri 4.5 milyon euro olarak gösterilen Morutan, Galatasaray formasıyla çıktığı 36 maçta 3 gol attı, 5 asist yaptı.