Galatasaray kötü haberi resmen duyurdu! Yeni transfer sakatlandı!

Galatasaray, yeni transfer Serge Aurier’in arkada üst adalesinde ikinci derece strain (zorlanma ve kanama) tespit edildiğini, tedavisine başlandığını açıkladı.

Galatasaray kötü haberi resmen duyurdu! Yeni transfer sakatlandı!

Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yeni transferimiz Serge Aurier, ülkesi Fildişi Sahili’nin Afrika Kupası finalinde Nijerya ile oynadığı maçta arka üst adale grubunda ağrı hissetmiş ve Türkiye’ye geldiğinde yapılan MR tetkiklerinde ilgili kas grubunda ikinci derece strain (zorlanma ve kanama) tespit edilmiş olup tedavisine başlanmıştır."

Galatasaray kötü haberi resmen duyurdu! Yeni transfer sakatlandı! - Resim : 1

OKAN BURUK'TAN AURIER AÇIKLAMASI

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu Play-off Turu ilk maçında Sparta Prag'ı 3-2 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk, "Serge Aurier'de 2'nci derece bir zorlanma var. Ne zaman dönecek bilmiyoruz. Sağ bek beklentimiz farklıydı. Aurier'i finalden sonra hızla getirip bugün kadroya almak istiyorduk ama final maçında ağrı hissetmiş, ikinci yarı yaklaşık 30 dakika o ağrıyla oynamış. Buraya şu an sakat olarak geldi. Benim beklentim onu bu maçta kadroya alıp ligde oynatmaktı" demişti.

Galatasaray kötü haberi resmen duyurdu! Yeni transfer sakatlandı! - Resim : 2

AURIER TRANSFERİNİN MALİ DETAYLARI

Galatasaray, geçtiğimiz günlerde Nottingham Forest takımından kadrosuna kattığı Serge Aurirer hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde şu ifadelere yer verilmişti:

"Profesyonel futbolcu Serge Alain Stephane Aurier ve Kulübü Nottingham Forest Football Club Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, Futbolcunun eski kulübüne 100.000 EUR transfer bedeli ödenecektir.

Futbolcu ile 2023/2024 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalanmıştır.

Buna göre, Futbolcumuza 2023/2024 sezonu için net 600.000 EUR garanti ücret ile net 150.000 EUR imza ücreti ödenecektir."

Galatasaray kötü haberi resmen duyurdu! Yeni transfer sakatlandı! - Resim : 3