Galatasaray, şampiyonluk meşalesini yaktı

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 35.hafta maçında Galatasaray evinde Sivasspor’u ağırladı. Galatasaray, 5-3-2 dizilişi ile sahaya çıkan Sivasspor’u rahat bir oyunla 6-1 yendi. Maçı değerlendirecek olursak Galatasaray’da Mertens ve Hakim Ziyech oyunu yönlendiren isimler oldu, Kerem Demirbay da geçiş hücumlarını takımın hızlı yapmasını sağladı. Torreira da dönen topları iyi toplayınca tek kale bir maç izledik.

ZIYECH FARK YARATIYOR

Galatasaray’da kötü oynayan oyuncu söyleyemeyiz. Özellikle devre arası takımdan gitmesi beklenen Hakim Ziyech, kritik anlarda uzaktan attığı gollerle sarı-kırmızılı takıma hayat veriyor. Icardi keza girdiği pozisyonları bugün yine gole çevirip 2 gol attı, Mertens yaşının verdiği olgunlukla doğru işler yapıp 2 gol kaydetti.

BARIŞ ALPER YILMAZ'A UYARI

Barış Alper Yılmaz’a ayrı bir parantez açmak gerek 2 asistle yıldızlaştı, performansını artırmaya devam ediyor. Ancak Barış Alper’e ayrıca bir uyarı gerek. Rakibini çekiyorsun, o da seni çekince kendini yere bırakıyorsun, bu işlerden vazgeç. Zaten ikili mücadelelerde güçlüsün, bunu kullan. 

Galatasaray’da işler yolunda gidiyor. Sarı-kırmızılı takım kalan 3 maçta büyük bir hata yapmazsa şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Futbolda her şey olabilir ama oynanan oyun ve futbolcuların iştahına bakınca şampiyonluğa Galatasaray’ın adım adım yaklaştığını söyleyebiliriz.