Galatasaray savaşarak Sparta Prag’ı devirdi

Sevgili okurlar, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu Play-off ilk maçında Galatasaray, evinde Çekya ekibi Sparta Prag ile karşılaştı. Galatasaray, oyuna iyi yayılan ve hızlı oynayan rakibine ilk 15 dakikada 2 önemli fırsat verirken birinde Fernando Muslera kritik bir kurtarış yaparak takımına oyunda tuttu.

KEREM DEMİRBAY İYİ OYUNUNU GOLLE SÜSLEDİ

Dakikalar 19’u gösterdiğine Kerem Demirbay sert bir şutla Galatasaray’ı öne geçiren golü attı. Golden sonra Galatasaray, Torreira ve Kerem Demirbay’ın orta sahadaki mücadeleci oyunu ve Davinson Sanchez’in rakibini ataklarını ilk müdahalelerde kesmesiyle oyunun kontrolünü elinde tuttu. Icardi’de ortaya sahaya gelerek bir oyun kurucu gibi takımını rahatlatıp atakları yönlendirdi. Galatasaray, üstün oynadığı ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Galatasaray savaşarak Sparta Prag’ı devirdi - Resim : 1

GALATASARAY 10 KİŞİ KALSA DA GERİ ÇEKİLMEDİ

Maçın ikinci yarısı açıkçası kâbus gibi başladı. Preciado’nun sert vuruşunda top Galatasaray ağlarına gitti. Ancak Galatasaray pes etmedi ve ataklarına devam etti. Icardi’nin direkten dönen topu sonrası 60.dakikada Mertens’in uzaktan şutuyla Galatasaray öne geçse de golün ardından Nelsson’un gördüğü kırmızı kart tüm planları bir anda alt üst etti. Galatasaray buna rağmen pes etmedi ve ataklarını sıklaştırdı. 10 kişi olmasına karşın Icardi ve Torreira ile net pozisyonlara girse de sarı-kırmızılı takım aradığı golü bulamadı.

ICARDI SAHNEYE ÇIKTI

Sparta Prag’ın 10 kişi kalmasıyla maçta ibre Galatasaray’a döndü ve nitekim maçta girdiği fırsatları gole çeviremeyen Arjantinli golcü Icardi 90+1.dakikada attığı güzel golle Galatasaray’ı öne geçirdi. Sarı-kırmızılı takım zorlandığı bir maçta pes etmeyerek kazandı. 

Galatasaray savaşarak Sparta Prag’ı devirdi - Resim : 2

OKAN BURUK OYUNU İYİ OKUDU

Teknik direktör Okan Buruk’u da tebrik etmek gerekiyor. Oyunu doğru okuyup yerinde değişiklikler yaparak takımın enerjisinin düşmesine engel oldu. Bireysel performans olarak bakarsak Nelsson dışında tüm futbolcuların iyi bir mücadele ortaya koyduğunu düşünüyorum. Kaptan Muslera da kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla takımını maçta tuttu.  

RÖVANŞ MAÇINDA KOMPAKT OYUN ŞART

Sparta Prag ilk maçta tehlikeli bir takım olduğunu gösterdi. Rövanş maçında sahaya iyi yayılarak kontra ataklara dikkat etmek gerekiyor. Kompakt oyun turun anahtarı olacak.