Galatasaray yönetimi basın toplantısında konuştu! Dursun Özbek'ten Ali Koç'a olay sözler: " Kim seni şampiyon yapmayacak. Samimiysen açıkla!"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu Dursun Özbek, Ali Koç'un "Ben iddaa ediyorum, Ali Koç başkanken Fenerbahçe ligde asla şampiyon olamaz" sözlerine ilişkin, "Yahu arkadaş kim seni şampiyon yapmayacak. Samimiysen açıkla! Böyle açıklama olmaz. Galatasaray'da böyle bir açıklama yapan başkan bir saniye görevde duramaz" dedi.

Galatasaray yönetimi basın toplantısında konuştu! Dursun Özbek'ten Ali Koç'a olay sözler: " Kim seni şampiyon yapmayacak. Samimiysen açıkla!"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dursun Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Göreve geldiğimizden beri sahada kalmak ve orada devam etmek istiyoruz. Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Sistematik bir şekilde olayları sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar, çalışıyorlar, çalışıyorlar.

"ZORBAY KÜÇÜK'ÜN SİCİLİNDEKİ GALATASARAY SORUNLARI BİTMİYOR"

Nasıl oluyor da bu maça Zorbay Küçük atanıyor? Zorbay Küçük maçlarında Fenerbahçe'nin puan ortalaması 2.36. Galatasaray'ın puan ortalaması 1.75. Zorbay Küçük daha önceki şikayetlerimizde yer aldı. Muslera'nın ayağına basıldı, kırmızı kartı pas geçti. Sicilindeki Galatasaray sorunları bu maçla bitmiyor. Geçen sene Kerem'e kullandığı ifadeler nezaket dışıydı.

VAR hakemi Alper Ulusoy, Türkiye'deki futbol tarihindeki ilk ve tek 6 saniye kuralını Galatasaray'a uygulayan hakem. Zorbay Küçük ve Alper Ulusoy'a soruyorum, Galatasaray'dan ne istiyorsunuz? Bize olan standartsızlıklar, rakiplerde tam tersi oluyor.

Galatasaray yönetimi basın toplantısında konuştu! Dursun Özbek'ten Ali Koç'a olay sözler: " Kim seni şampiyon yapmayacak. Samimiysen açıkla!" - Resim : 1

"BUNLARI HAKEM HATASI OLARAK GEÇİŞTİRMEYİ KİMSE BİZE DAYATAMAZ"

Kimse bize hakem hatası demesin! Bu kadar üst üste gelmesi... Bunları hakem hatası olarak geçiştirmeyi bize kimse dayatamaz!

Bu standartsızlığı MHK ve TFF çözecek. Bu yetki sahibi kişiler, ya bu işi layıkı ile yönetmek zorunda ya da beceremiyorlarsa, gereğini yapmak zorundalar. Gereğinin ne olduğunu yorumlarınıza bırakıyorum.

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARINA GÖNDERME

(Ali Koç'un "Fenerbahçe'nin 10 yıldır şampiyon olamamasını sadece sportif olarak mı açıklıyorsunuz? Ben iddaa ediyorum, Ali Koç başkanken Fenerbahçe ligde asla şampiyon olamaz" açıklaması) 

Holigan yorumcularla insanlara saldırmaya çalışıyorlar. Her şey planlı, her şey düşünülmüş. Ama düşünmedikleri şeyler de oluyor. Göreve geldiğimizde şampiyon olacağımızı düşünmüyorlardı. Bu sene hiçbir şeyi şansa bırakmamak için daha planlı çalışıyorlar. Dünya spor tarihindeki ilk kez bir spor kulübü başkanı 'Ben başkanken, bizi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Yahu arkadaş kim seni şampiyon yapmayacak. Samimiysen açıkla! Böyle açıklama olmaz. Galatasaray'da böyle bir açıklama yapan başkan bir saniye görevde duramaz!

Doğru yolda olanın kimseden korkusu olmaz. Galatasaray demek, adalet ve doğru için sonuna kadar mücadele etmektir. Biz bundan vazgeçmeyiz.

"GALATASARAY'I ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK İÇİN MUAZZAM BİR ÇALIŞMA VAR"

Hepimizin şahit olduğu ve gördüğü gibi sporun bütün değerleri ayaklar altına alınarak, Galatasaray için büyük bir mücadele var. Galatasaray'ı zor duruma düşürmek için muazzam bir çalışma var. Bunların hiçbiri bizi etkilemez. Biz tarihte ve geçtiğimiz 100 yılda, bir araya geldiğimizde, tek yumruk haline geldiğimizde kimsenin bizle mücadele imkanı yoktur. En çok ihtiyacımız olan şey, birlik ve beraberliğin korunması. Olaylar gözümüzün önünde oluyor. Her seviyede böyle bir hücumla, yakıştırmalarla karşı karşıyayız.

Galatasaray'ın hedefleri, Galatasaray'ı sevmeyenleri ve rakipleri rahatsız ediyor. Bizim hep beraber olmamız lazım. Zafere böyle gideriz.

Galatasaray yönetimi basın toplantısında konuştu! Dursun Özbek'ten Ali Koç'a olay sözler: " Kim seni şampiyon yapmayacak. Samimiysen açıkla!" - Resim : 2

"GALATASARAY'IN OYUNCULARINA 1 KURUŞ BORCU YOK"

Kulübümün mevcut maaşları bırakın, primleri dahi ödenmiştir. Ne amatör şubelerde ne de profesyonel futbol takımında, Galatasaray formasını terleten kimseye 1 kuruş borcumuz yoktur. Ancak borcumuz varmış gibi algı yapıyorlar ve camiayı etkilemeye çalışıyorlar.

"ALGI YARATMAYA ÇALIŞANLAR, 2024 HAZİRAN'DAKİ SEÇİM ÖNCESİ YİNE ALGI PEŞİNDE KOŞUYOR"

Biz ve arkadaşlarım buradayız. Bizim olduğumuz yerde kimse bunları konuşamaz. Algı yaratmaya çalışanlar, 2024 Haziran'daki seçim öncesi yine algı peşinde koşuyor. Gündemimizde bizim seçim yok. Mayıs'ta şampiyon olmak bizim gündemimiz. Galatasaray'ın gündeminde finansal yapısını oluşturmak, Bankalar Birliği'ne olan borcu ödemek var.

"KENETLENEREK YİNE ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Geçen sene daha zor koşullarda şampiyon olduk. Herkesin birlikte olmasıyla başardık. Kenetlenerek yine şampiyon olacağız. Birlikteliğimiz şampiyonluktaki en büyük gücümüz olacak. Her gün bizden parça koparmaya çalışıyorlar. Tek amaçları bizi içerden vurmak, bizi birbirimize düşürmek. Çünkü başka çareleri kalmadı. Er meydanında Galatasaray her zaman başarılı. Bizim fıtratımızda olmayan bu çalışmalarda, biz yokuz. Bunlara hep beraber karşı duracağız ve bu sene biz şampiyon olacağız.

"EN KISA SÜREDE FLORYA'YI KEMERBURGAZ'A TAŞIYACAĞIZ"

Genel kurula verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Kemerburgaz'ın kabası bitti, ince işlere başladık. En kısa sürede Florya'yı Kemerburgaz'a taşıyacağız. Çok güzel ve modern proje oluyor. Kimse endişelenmesin bu projeler bitecek. Florya çalışmaları da sürüyor. Kısa sürede bu projelerin meyvesi olan müjdeleri sizlerle paylaşacağız.

"KİMSE SABRIMIZI DENEMEYE KALKMASIN"

Mayıs ayında hüsrana uğrayacaklar. Biz spor yarışı içerisindeyiz. Kavga ve çekişme, söz düellosu... Bunların peşinde değiliz. Sabrımız var ama kimse sabrımızı denemeye kalkmasın. Futbolu kavga ortamına, söz düellosuna taşımak değil. Onun için bugüne kadar konuşmadık, sabrettik. Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışır şekilde konulara bakıyoruz. Kimse sabrımızı sınamasın!"

TFF'NİN İSTİFA ETMESİNİ İSTİYOR MUSUNUZ?

Dursun Özbek: "TFF seçileli yaklaşık 6 ay oldu. TFF'ye ikazlarımızı yapıyoruz. Pazartesi günü Kulüpler Birliği toplantısı var. Gündem maddelerinden biri bu olabilir. Sayın Fedeasyon, sadece Galatasaray'ın federasyonu değil. Süper Lig, 1. Lig, alt ligler var. Toplantıda oluşan fikirler neticesinde Galatasaray da duruşunu orada sergileyecektir"

OKAN BURUK'UN HAKEM AÇIKLAMASI

Özbek, "Okan Buruk'un 'Sivas'ta geçen sezon lehimize, bu sezon aleyhimize oldu' sözleri için ne diyeceksiniz?" sorusuna yanıt vererek, " Okan Hoca'nın değerlendirmesi, Okan Hoca'nın fikri. Onunla ilgili değerlendirme yapmak istemiyorum" dedi. 

"SÜPER KUPA FİNALİNDE YABANCI HAKEM NEDEN İSTEMEDİNİZ?"

Dursun Özbek: "Süper Kupa'da yerli hakem olmasını istedik. Yabancı hakemle oynamak 1 maç için olmaz. Radikal bir karardır ve tüm maçlar için almalısınız. Yabancı hakemi test etmek için yabancı hakem istenmiştir. Ancak 1 maçlık performans, işin geneline yayılamaz. Formatta erli hakem vardı. Bu anlamda değişiklik istemedik."

"ALİ KOÇ'UN DAHA NET OLMASI LAZIM"

Dursun Özbek: "Ali Koç 5-6 senedir başkan. Mehmet Büyükekşi 5-6 senedir mi TFF'nin başkanı? Ali Koç'un ne demek istediği beli değil. Kim seni şampiyon yapmayacak? Federasyon mu, MHK mi? Başkaları mı? Ali Koç başkanken, 4-5 federasyon değişmiş. Hepsi mi böyle istiyordu? Sayın Ali Koç'un biraz daha net olması lazım. Bu ifadenin mağduriyet yaratmaktan başka anlamı yok. Bunu sık sık yapıyorlar. Avantaj sağlamak için yapılan bir açıklama."

"Erden Timur'un bir kırgınlığı mı var?" sorusuna Başkan Özbek, "Bu nasıl bir soru ya?" diyerek tepki gösterdi.

ERDEN TİMUR: "KONUŞSAN SUÇİ KONUŞMASAN SUÇ"

Erden Timur: "Konuşsan suç, konuşmasan suç! Geçen sene hakemle ilgili 3 defa konuştum. Algı manipülasyonu hep bu tip şeyler için yapılıyor. İki ay önce ekrana çıktım, neler yapılması gerektiği için bir çok öneri sunduk. Sonra yaşananlar da malum. Bu gerginliğin azaltılması için temizlik olması gerektiğini söyledik. 'Nerede, nerede?' diye algı yaratılıyor. Geçen sene de dört ayda bir kere konuşmuşum. En son iki ay önce konuştum zaten. Bizim tek amacımız kenetlenmek. Galatasaray tüm zorlukları böyle aştı. Bu tip şeyler söylenti. Daha çok iletişim kurabiliriz. Daha çok iletişim kurunca da 'Neden?' deniyor."

ERDEN TİMUR: "KONUŞURSAK GERGİNLİKLER OLACAK, BİR SÜRÜ ŞEYİ YUTUYORUZ"

Erden Timur: "Kendimizi taraftara sevdirmek için konuşabiliriz. Ancak zaten ortam gergin. Bizim görevlerimiz Galatasaray'ın hakkını savunmak. Başkanımız 'YA düzgün yönetin ya da gereğini yapın' dedi. Biz her türlü mecrada mücadelemizi vereceğiz. 17-18 yaşında çocukları yanlış yönlendirirsek, birbirlerine bir şey yapabilirler. Konuşursak gerginlikler olacak. Bir sürü şeyi yutuyoruz."

SACHA BOEY SATILACAK MI?

Erden Timur: "Sacha Boey bu hafta idmanda olacak. Satış gibi bir şey yok. En ufak bir boşlukta manipülasyon üretiliyor. "Yok böyle bir teklif' mi diyelim. Bazen bazı şeyleri transfer döneminde bırakmak gerekiyor, bunun faydaları da oluyor."

"VAR'A GİDİLDİĞİNDE 7-8 SANİYEDE MAÇ HEMEN BAŞLIYOR"

Dusun Özbek: "VAR uygulamasına gidildiğinde 7-8 saniyede maç hemen başlıyor. Yahu kaç ekranı izledin de 7-8 saniyede, Galatasaray lehine olacak pozisyon için karar verdin. VAR'da 7-8 ekran mevcut. Bir seferde pozisyonu görmeyebilirler. Bunu nasıl 7-8 saniyede yapıyorsunuz? Bunu görünce, bu hakem neden böyle yapıyor diye düşünüyorsunuz. Türkiye'nin en büyük spor kulübünü mesuliyetini taşıyoruz. Bizim görüşlerimiz, camianın görüşler. 25 milyon taraftarımız bu maçı izliyor ve bunun farkında. Verilmeyen penaltı... Öteki maçta veriliyor, bu maçta niye vermiyorsun kardeşim? VAR'daki oturan kardeşim, neden yeteri kadar izlemedin maçı başlattırıyorsun?"

"ADALETSİZLİK TÜRK SPORUNUN GELİŞMESİNDE ENGEL"

Dursun Özbek: "Biz ne yapalım, nasıl bir reaksiyon gösterelim? "Çok iyi maç yönettiler" mi diyelim? Bu konuşmaları Türk sporuna adaleti getirmek için yapıyoruz. Adaletsizlik Türk sporunun gelişmesinde engel. Zorbay Küçük, Alper Ulusoy, Mehmet Büyükekşi, MHK'de görevli arkadaşlar... Bu uygulamalara son verin. Orta hakemi de çağırın, pozisyonu izlesin."

"HAKKIMIZIN ARANMASI İÇİN ZERRE TEREDDÜT ETMEYİZ"

Dursun Özbek: "TFF incelesin, bu konun üzerine gitsin. Bu konunun tekrar gündem gelmemesi için çalışma yapsınlar. Susarak, sadece basit hakem hatası ifadeleriyle bu konu çözülmez. Yeri ve zamanı geldiğinde, hakkımızın aranması için zerre kadar tereddüt etmeyiz."

LEO DUBOIS GERİ DÖNECEK Mİ?

Dursun Özbek: "Leo Dubois, Başakşehir'in oyuncusu. Şu anda Başakşehirli arkadaşlarla görüşüp, bir çözüm bulabilir miyiz diye kendi aramızda konuşuyoruz. Şu anda verilmiş bir karar yok."

YABANCI KURALI VE TÜRKİYE KUPASI'NDAKİ FORMAT DEĞİŞİKLİĞİ

Dursun Özbek: "TFF kulüpler için önemli kararlar aldı. Yabancı sınırlamasını, uygulama açısından destekliyorum. Transfer edilen yabancıların sahada olması kararı yerinde. Türkiye Kupası formatı da bence uygun, daha fazla heyecan getirecektir."

MAURO ICARDI NEDEN TATİLDE?

Erden Timur: "Mauro Icardi, Süper Kupa maçında maskeyle oynayacaktı. Sonra dinlendirilecekti. Ayağına kök hücre tedavisi uygulanıyor. Dinlendirmede ağrılarının bir kısmı devam edecekti. Gitmedne bize yazdı. 'Eşimin kontrolleri için yanında olabilir miyim?' dedi. Antrenman yapamayacak, iğneden sonra dinlenmesi gerek. Çocukları burada. Özverili oyuncularda, bir de hassas durumu olan oyunculara hocaların yanında olması yanlış değil. Icardi, Süper Kupa'da ekstra oynama isteğiyle maskeyle çıkacaktı."

"ICARDI'NİN FENERBAHÇE MAÇINA GÖZÜNÜ KÖRÜ ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Dursun Özbek: "Şeyi söylesene, Beşiktaş maçında adamın ayağını kırdılar. Hakem görmedi. Fenerbahçe maçında gözünü kör etmeye çalıştılar, onu da hakem göremedi. Sağ kroşe dedim ama uymadı, elense çektiler. Güreşçi gibi... Adamın ensesine tokat atıldı. VAR da görmedi! Kusura bakma Erden, adamın ayağını kırmaya çalıştıkları için araya girdim."

"YAŞANANLAR ORGANİZE, NET BİR TAVIR KOYACAĞIZ"

Erden Timur: "Bu yaşananlar organize. Biz net bir tavır koyacağız. Yapılan manipülasyonları durdurmak için farklı şeyler yapacağız. Bunların hepsi biz kenetlenerek olur. Yapmamız gerekenin, 10 katını yapmalıyız. Bu söylemleri doğru buluyoruz. Ancak önce kenetlenmemiz lazım."

SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ BÜLENT UYGUN'UN 'DELİKANLI HAKEM İSTİYORUZ' AÇIKLAMASI

Dursun Özbek: "Sivasspor'un antrenörünün ne söylediği kendisini bağlar. Muhatabım değil. Konuşma hürriyeti var. Benim cevap vermemin gerektiğini düşünmüyorum."

METİN ÖZTÜRK: "MAYIS AYINDA İNŞALLAH 24. ŞAMPİYONLUĞU GÖRECEĞİZ"

Metin Öztürk: "Biz ortamı germeden sahada kazanmaya çalışıyoruz. Mayıs ayına odaklandık. Gerçek 5 yıldız, 25 şampiyonlukla oluyor. Mayıs ayında inşallah 24. şampiyonluğu göreceğiz. İnşallah Dursun Özbek'in liderliğinde gerçek 5 yıldızı göreceksiniz."

Soru: "20 yıldır Fenerbahçe yöneticilerden 'Galatasaray dostumuz' diye tek kelime duymadık, sizler dostumuz diyorsunuz. İyi niyetiniz karşılık buldu mu?

Metin Öztürk: "Asla 'Hakemi yumruklayın, federasyonu basın" diyen bir kitle olmadık. Lise kültürü hepimize işlemiştir. İyi bu lise kurulmuş, iyi ki Ali Sami Yen başkanımız bu kulübü kurmuş. Galatasaray'ın genlerinde yabancı takımları yenmek var. Biz buna odaklandık. 12 şehit günü, 12 ailenin ocağına yanlış düştü. Benim sözlerimi, nereden cımbızladınız bilmiyorum."

ERDEN TİMUR: "BAŞKANIMIZIN YAPTIĞI ŞEY SON UYARI"

Erden Timur: "Başkanımızın yaptığı şey son uyarı! Bundan sonra farklı şekilde aksiyonlar alınacak! Bunun da böyle bilinmesi gerekir."

TRIO PROGRAMINDAKİ HAKEMLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Dursun Özbek: "Trio'daki yorucumlar kamuoyunu yumuşatmaya çalışıyorlar mı diyorsun? Buna cevap verme gereği duymuyorum. Galatasaray'ın hakkını kimse yiyemez. Kimse Galatasaray'ın hakkına dokunma cüretini düşünemez! Kamuoyu adaletten yana. Kamuoyundaki gerginliği düşürmek için falan... Galatasaray'ın hakkı yenirse, hadi işine ya! Öyle bir şey kimsenin kafasından geçmesin. Bir şey söylemek istiyorlarsa, kamuoyunu gerenlere söylesinler. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Herkes haddini bilecek. Galatasaray'ın hakkını kimse yiyemez, kimsenin kursağına inmez."

"GALATASARAY'DAN KORKTUKLARI, ÇEKİNDİKLERİ İÇİN BUNU YAPIYORLAR"

"Galatasaray ile ilgili rakibin takımın kendi maçlarından sonra yaptığı yorumlar... Biz kendi maçımızla ilgili yorum yapıyoruz ve işi orada kesiyoruz. Bir rakibiniz var, her seferinde sizi yıpratmak için, size sataşmak için kendi maçları gündemken, sizin maçınızı konuşuyorlar. Bu tek bir şeyin ifadesi, Galatasaray'dan duyulan korku! Ligde 20 takım var, her takımla maç yapıyoruz. Maçtan sonra oynadıkları rakiplerle ilgili yorum yapsınlar. Galatasaray'dan korktukları ve çekindikleri için bunu yapıyorlar. Biz kendimizden, camiamızdan son derece eminiz. Divan konuşmalarında 'Galatasaray bir araya geliyor, biz niye yapamıyoruz?' demişlerdir. Bizim birlikteliğimizden korkuyorlar."

ÖZBEK: "BOZUK FİNANSLA YAZININ DÜZELMESİNDE DE ÖNCÜ OLDUK"

Dursun Özbek: "Rakiplerimize de öncülük ediyoruz! "İnşaat ile uğraşıyorsunuz" dediler. Bu işlerle ilgili arkadaşlar beni teşekkür etmek için arıyorlar. "Öncü oldunuz. Rakipleriniz de sizin gibi projeler hazırlamışlar' diyorlar. Olimpik sporları Galatasaray getirdi. Bozuk finansla yazının düzelmesinde de öncü olduk. Önce tenkit ettiler ama şimdi onlar da gelmişler! Bizi takip etsinler."

FRED'İN CEZASININ KALDIRILMASI

Erden Timur: Fred'in ceza konusu, bir gözlemcinin Galatasaray'a yapılan küfürlü tezahürata katılması... "Biz başkanken, şampiyon olamayız" gibi baskı oluşturma çabası... Burada bir olay yok. Fred'in cezası minimum 3 maç. Önce sosyal medyada algı yaratılıyor, Fred'in İngilizce bilmediği söyleniyor. Sonra Fenerbahçe otobüsü kurşunlandığında lige ara verilmediğine insanlar inandırıldı. Örgütlü bir sistem var. 9 yaşlarındaki çocukların ev adresleri veriliyor. Herkes incelensin dedik, şimdi 'Kanun değişsin' deniliyor. Biz daha önce söyledik. Federasyon yöneticisinin küfürlü tezahüratı, yolun geldiği son nokta. Kararlılığımızı herkes görecek. Gereken her şey yapılacak. Bu işlere müsaade edilmemeli ama TFF eyyamcı tavırlara yönetmeye çalışıyor. 'Bizim yetkimiz hukuka sevk etmek' demek, yeterli değil."

Metin Öztürk: "10 senedir başarılı olamadıklarını kendileri söylüyor. 10 senedir başarılı olamayan neden durur, neden kalır bilemiyorum!"

ÖZBEK: "FENERBAHÇE YÖNETİCİLERİ VEYA ALİ BEY, HER MAÇ SONRASI HEP MAĞDURİYET İFADE EDİYOR"

Soru: "Ali Koç'un açıklamalarının hakemler üzerinde bu kadar baskı oluşturacağını düşünüyor muydunuz?"

Dursun Özbek: "Fenerbahçe yöneticileri veya Ali Bey, her maç sonrası hep mağduriyet ifade ediyor. Her maç sonrası. Böle bir şey nasıl olabilir ya? Burada organize davranış biçimi var. Sayın Ali Koç zaten sezon başı Kulüpler Birliği'nde 'Şampiyon olmak için her şeyi yapacağız, fıtratımızda var yok, önemli değil' dedi. Geniş bir yelpazeden bahsetti. Yelpazede bu kısım da var. Her maç sonrası mağduriyet, hakemleri tenkit etme. Buradan bir fayda umulduğunu düşünüyorum. Adalete inanan birisi bu şekilde konuşmaz. Hakemleri baskı alarak 10 sene şampiyon olsan, ne kadar değeri olabilir ya? İnşallah bu tip konuşmaları son bulur. Bu söylemlerle tedirgin oluyorsunuz. Biz de benzer bir kılığa, seviyeye inmemenin gayreti içerisindeyiz. Bu ifadeler inandırıcılığını kaybetti. Farklı galibiyetlerden sonra bile hakem mağduriyeti. Bence kamuoyunun inancı kalmadı. İnşallah kısa sürede bu davranıştan vazgeçerler. Maçların sadece yeşil sahada olmasına yardımcı olurlar."

Soru: "Ali Koç 'Florya meselesini seçimden sonra açıklayacağım' dedi ama açıklamadı. Yorumunuz nedir?"

Dursun Özbek: "Ali Bey 'Seçimden sonra açıklayacağım' dedi. 2028'de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Sonraki seçim 2033'te. Ali Bey onu kastetti."

ÖZBEK: "SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN EMEKLERİNİN ÖRSELENMESİ, BİZİ ÇOK ÜZMÜŞTÜR"

Dursun Özbek: "Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanma fikri Ağustos 2023'e kadar gidiyor. Konu camialarda tartışıldı. 17 Kasım 2023'te bu maçın Türkiye'de oynanmasının daha iyi olacağını, konunun 100. yıl itibariyle çok önemli olduğunu belirten mektup gönderdik. Bu mektup hiçbir zaman gündeme gelmedi. Ali Koç'un da olduğu toplantılarda bu niyetimizi söyledik. Kupayı Sayın Cumhurbaşkanımızın vermesini ilettik. Bu işin patronu TFF, onun aldığı karara uymak zorundayız. Suudi Arabistan'a gittik. Gelişmeler, bu maçın iptaline kadar gitti. Bundan sonra ortaya çıkan gelişmeler ne bizim, ne de Ali Koç'un kabul etmeyeceği seviyede siyasileşti. İki ülke arasındaki ilişkiler uzun süredir düzelme yolundayken, buna zarar verir duruma geldi. Konu futbol maçından çıktı, siyasi boyuta geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın emeklerinin örselenmesi, bizi çok üzmüştür. Bu maçın, olayların siyasete alet edilmesi bizi çok üzdü. Siyasi bir gündem oluşturulmasını reddediyoruz."

SÜPER KUPA NE ZAMAN OYNANACAK?

Dursun Özbek: "Nerede ve ne zaman oynanacağı TFF'nin konusu. 26 Ocak dediler ama çok sıkışık. Seçim döneminde bir hafta boşluk var, oraya koyarlarsa daha güzel olur."