Galatasaray'a Fenerbahçe şoku : Mert Hakan Yandaş transferi karıştı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Mert Hakan Yandaş transferi için ciddi bir yarış yaşanıyor. Fenerbahçe'nin teklifinin ardından Galatasaray'ın ön protokolü geçerli tutabilmek için futbolcuya Haziran sonuna kadar 4 milyon TL ödemesi gerekiyor.

Galatasaray'a Fenerbahçe şoku : Mert Hakan Yandaş transferi karıştı

Mert Hakan Yandaş transferi Galatasaray ile Fenerbahçe arasında sıkı bir rekabete neden oldu.

1- Sivasspor'da 10 gol-4 asistle müthiş bir sezon geçiren Mert Hakan Yandaş, kulübü ile sözleşmesini uzatmadı ve elini çabuk tutan Galatasaray, 25 yaşındaki 8 numara ile prensipte anlaşmaya vardı.

2- Taraflar arasında ön protokol imzalandığı öğrenilirken, sarı-kırmızılı kulüp bonservis vermeyeceği Mert Hakan'a haziran ayı içerisinde 4 milyon TL imza parası ödemek zorunda.

3- Galatasaray'la yıllık 1 milyon 250 bin Euro karşılığında el sıkışan Mert Hakan Yandaş, imza parası ödenmediği takdirde anlaşmayı tek taraflı bozma hakkına sahip.

4- Emre Belözoğlu ile yeni sezon planlamasını yapmaya başlayan Fenerbahçe de Sivasspor'un yıldızı için devreye girdi. Mert Hakan ise sarı-lacivertlilere ''Galatasaray'a söz verdim. Haziran ayının sonuna kadar bekleyeceğim. Ama anlaşmaya uymazlarsa sizinle görüşeceğim'' dedi. Fenerbahçe'nin Mert Hakan'a yıllık 8.5 milyon TL ödemeye hazır olduğu öğrenildi.

5- Mali olarak sıkıntılı günler geçiren ve takımdaki herkesten indirim talep eden Galatasaray, Mert Hakan'dan da fedakârlık bekliyor ancak F.Bahçe devreye girdi ve iş kızıştı.

25 yaşındaki oyuncunun Transfermarkt'a göre 1 milyon 600 bin Euro piyasa değeri bulunuyor.