Galatasaray'da Okan Buruk imzayı attı!

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek'in de katılımıyla yeni teknik direktör Okan Buruk için NEF Stadı'nda imza töreni düzenlendi.

Galatasaray'da Okan Buruk imzayı attı!

Galatasaray, yeni teknik direktörü Okan Buruk için imza töreni düzenledi.

İşte Buruk'un açıklamaları

Buruk, "Bizim hedeflerimiz, Galatasaray olarak hiçbir zaman değişmez. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Galatasaray taraftarının hak ettiği mutluluğu, güzel günleri, dominant bir takımla ortaya koymaya çalışacağız. Geçen seneyi kapattık, bitti. Bütün oyuncularımızı ayağa kaldıracağız. Tek hedefimiz şampiyon olmak. Florya’da çok mutlu günler yaşadım. İnşallah bu sene de tekrar şampiyonluk yaşadığımız hatıralar bizleri bekliyor." şeklinde konuştu.

"Dün Fatih hoca beni aradı"

Okan Buruk ayrıca Fatih Terim'in bir gün önce kendisini aradığını ve, "Hayırlı olsun, elimizden ne geliyorsa, sorabileceğin her şeyde yanındayız" diyerek yeni görevinde başarılar dilediğini söyledi.

"Babadan Galatasaraylıyım. 20'den fazla kupa kazandım. 7 şampiyonluğum var. Galatasaraylılığımı korudum. İnsanım, hatalarım olabilir. Hatamın, yanlışımın altını çizmeye çalıştım. Özür diledim. Yanlışlarımı kabul ettim. Tekrar geldim, 2008'de şampiyon olarak ayrıldım."

"Transfer yapacağız"

"Takviyeye ihtiyacımız var. Özellikle orta sahada görünen eksiklikler üzerine çalışmalar yapacağız. Türk oyuncular da almak istiyoruz. Oyuncular, çevresindeki iyi oyuncularla, daha iyi performans verir."

"Galatasaray'da potansiyelli oyuncular var. Transferler var. Oyuncuları göreceğiz, tanımak istiyorum. En iyisini nasıl yapabiliriz, bakacağız. Bazı oyuncular bizle olacak, bazı oyuncular özellikle gençler belki kiralanacak. Bunu Yunus'ta yaşadık. Gitti, güçlü geldi."

"Diagne, Gomis ve Muhammed..."

"Mbaye Diagne sakatlıktan döndü, durumunu kontrol edeceğiz. Diagne, Gomis ve Muhammed'i önce göreceğiz. Galatasaray bu bölgede çok fazla oyuncuyla olmak zorunda. Bu bölgeye takviye yapabiliriz. Çok fazla çift santrforla oynadım. Durumlarına bakacağım."

"Antrenman programımız 4 Temmuz olarak planlanmıştı. 27 Haziran'a çektik. Akşam üzeri antrenmana başlayacağız. Hedeflerimizi belirteceğiz, isteklerimizi anlatacağız. Sahada da onlara iyi çalışacağımızı göstereceğiz. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz"

"Başakşehir'de 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2'yi kullandık. 4'lü savunma düşünüyoruz. Önüne ise oyuncu tiplerine göre bakacağız. Oyuncu zekası da çok önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla oyundan verim alabilirsiniz. Galatasaray oyuncuları da çok zeki. Birkaç formasyon olur"

"Kaliteli oyuncu gerekli"

"Orta sahaya takviye düşünüyoruz. Oyunun iki yönünü oynayacak oyuncuya ihtiyacımız var. Top daha çok bizde kalacak. Kaliteli oyuncu gerekli. Çalışmalarımız, belirlediğimiz oyuncular var. Görüşmelerimiz hızlı bir şekilde sürüyor."