Galatasaray’da Gomis krizi tatlıya bağlandı! İşte Okan Buruk–Gomis–Dursun Özbek üçgeninde tüm yaşananlar

Okan Buruk’un takımda oynamak istemediğini söylediği Bafetimbi Gomis krizi çözüldü. Yıldız futbolcu takım arkadaşlarının devreye girmesi sonrası önce Okan Buruk’tan daha sonra ise Başkan Dursun Özbek’ten özür diledi. Teknik heyet ile yönetim cephesinde "Şampiyonluk için affedelim" görüşünün ağır bastığı kaydedildi.

Galatasaray’da Gomis krizi tatlıya bağlandı! İşte Okan Buruk–Gomis–Dursun Özbek üçgeninde tüm yaşananlar

Spor Toto Süper Lig’in 31. Haftasında Galatasaray evinde konuk ettiği Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldı. Maçta Icardi’nin yokluğunda Gomis’in oynaması beklenirken Zaniolo ilk 11’de başlamıştı.

OKAN BURUK: OYNAMAK İSTEMEDİĞİNİ İFADE ETTİ

Bu durum maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a sorulmuş başarılı hoca, “Perşembe günü antrenman öncesi bana geldi, bundan sonra oynamak istemediğini söyledi. Genel olarak daha az süre bulduğu için bundan sonra Galatasaray forması giyip, oynamak istemediğini ifade etti. Onu çok seven, değer veren biri olarak, takım içerisinde önemli bir rolü alan biri olarak ona söylediğim, ona takımın ihtiyacı olduğu, son 7 maçta bizlerin ona ihtiyacı olduğunu, onun Galatasaray içerisinde değerli olduğunu tekrar hatırlatmak istedim. Kendisi için bunu gurur meselesi olduğunu, bundan sonra oynamak istemediğini tekrar söyledi. Burada önemli olan Galatasaray forması. Taraftarlara olan sorumluluğumuz var. Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Başkanımız da kendisi ile konuştu. Dün de bel ağrısı nedeniyle antrenmana çıkmadı. Bugün de onu burada oynatma şansımız olmadı. Bundan sonraki kararla ilgili yönetimimiz karar verecek. Biz çok çaba sarf ettik. Bundan sonra oynamayacağını, son kararının bu olduğunu, bunun değişmeyeceğini söyledi. Bununla ilgili gerekli kararı yönetimimiz verecektir diye düşünüyorum” demişti.

Galatasaray’da Gomis krizi tatlıya bağlandı! İşte Okan Buruk–Gomis–Dursun Özbek üçgeninde tüm yaşananlar - Resim : 1
Okan Buruk

 

GOMİS: SONUÇTAN SORUMLU OLAMAM, SAHADA DEĞİLDİM

Bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Gomis, “Maçtan sonra kendi adıma birçok iddia duydum, oldukça şaşırdım. Bu akşamki sonuçtan sorumlu olamam, çünkü sahada değildim. Takımın kazandığı ve bensiz çok iyi gittiği birçok maçta olduğu gibi... Sırt ağrılarım var. Gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları; onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil. Çünkü Galatasaray'a ve takım arkadaşlarıma çok büyük saygım var. Takımın odaklanması gereken bir şampiyonluk ve kalan maçlar var. Konu ben ya da başka bir birey olamaz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray’da Gomis krizi tatlıya bağlandı! İşte Okan Buruk–Gomis–Dursun Özbek üçgeninde tüm yaşananlar - Resim : 2
Dursun Özbek

 

DURSUN ÖZBEK: ÇIKIŞINI YADIRGADIM

Yaşananların ardından açıklama yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Dün itibarıyla Florya'daydım. Orada öğrendim. Gomis'i Türkiye'ye getiren benim. Önceki başkanlık dönemimde transferini ben yaptım. Galatasaray’a uzun süre hizmet etti. Dünkü davranış biçimi kabul edilebilir değil. Galatasaray’ın bir profesyoneli olarak biz nasıl seçilmiş olarak hizmet ediyorsak bütün profesyoneller de hizmet etmek durumundadır. Çıkışını yadırgadım. Sahadaki patron Okan Hoca. Okan Hoca nasıl takdir ettiyse tüm futbolcuların saygı duyması gerekiyor. Herkes Okan Hoca'ya gereken saygıyı gösteriyor. Niye böyle bir davranış sergiledi, yönetim kuruluna önümüzdeki hafta gelecek, etraflıca konuşacağız. Buradaki davranış biçimini kabul etmiyorum” demişti.

Galatasaray’da Gomis krizi tatlıya bağlandı! İşte Okan Buruk–Gomis–Dursun Özbek üçgeninde tüm yaşananlar - Resim : 3
Gomis

 

KRİZ ALANYASPOR MAÇINDA PATLAK VERDİ

Yaşanan krizin arkasındaki neden ortaya çıktı. Sabah’ın haberine göre sarı kırmızılı takımın Alanyaspor’u 4-1 yendiği maçta Icardi’nin sakatlanması sonrası oyuna girmeyi bekleyen Gomis, Barış Alper’in oyuna girmesine bozuldu. Okan Buruk ile görüşen Fransız golcü, "Ben üçüncü tercih olamam. Artık oynamak istemiyorum" diyerek rest çekti.

Yıldız golcü Karagümrük maçı kadrosun alınmadı. Maç sonrası Okan Buruk, sorulan soru üzerine yaşananları anlattı. Yönetim, futbolcunun sözleşmesini feshetme yönünde karar alırken devreye futbolcular girdi.

Karagümrük maçı kadrosuna alınmayan futbolcu, Okan Buruk ile arasında

Fransız golcü, Karagümrük maçında kadroya alınmadı. 3-3 biten mücadelenin ardından Buruk, Gomis'le yaşadıkları diyaloğu kamuoyuna anlattı. Yönetim cephesi sözleşme feshetmeye hazırdı ancak devreye futbolcular girdi.

TAKIM ARKADAŞLARI TAKIMA DÖNMESİNİ BEKLEDİ

Başta Muslera ve Kerem olmak üzere arkadaşları, Gomis'ten takıma dönmesini bekledi. Dünkü idmana alınmayan Gomis pişman oldu. Golcü futbolcu önce hocasından ardından Başkan Dursun Özbek'ten özür diledi.

YÖNETİMDE AFFEDELİM GÖRÜŞÜ AĞIR BASTI

Teknik heyet ile yönetim cephesinde "Şampiyonluk için affedelim" görüşü ağır bastı ve kriz tatlıya bağlandı. 37 yaşındaki yıldız, taraftara açık olarak yapılacak bugünkü antrenmanda da yer alacak.

GOMİS VE DURSUN ÖZBEK ARASINDAKİ DİYALOG ORTAYA ÇIKTI

İkili arasında gerçekleşen o toplantıda şöyle bir diyaloğun geçtiği bildirildi.

Özbek'in, "Gomis, bir şeyler duydum. Nereden çıktı bu?" sorusuna golcü futbolcu, "Başkanım bir şey yok. Belim ağrıyor, ondan oynamıyorum" yanıtını veriyor. Bunun üzerine sarı-kırmızılıların başkanı, "Bütün sene oynaman gereken tek maçtan önce mi belin ağrıyor? Bana doğruyu söylemen gerekiyor. Seni bu kulübe ben transfer etmiştim. Yaptığın şey en çok beni çok üzdü" diyerek tepkisini gösteriyor.