Galatasaray'dan Falcao, Şener ve Emre için açıklama

Galatasaray Kulübü Doktoru Yener İnce, Falcao, Şener Özbayraklı ve Emre Akbaba için açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'dan Falcao, Şener ve Emre için açıklama

Bu sakatlıklarla ilgili bilgi vermeden önce şöyle bir açıklama yapmak istiyorum Hem biz sağlık ekibi olarak hem teknik ekibimiz her zaman oyuncunun sağlığı ile ilgili bir açıklama yapılacaksa bu gerekli ise bunu resmi site üzerinden resmi yayın organı üzerinden şeffaf bir biçimde yapıyoruz.

Son dönemde bazı oyuncularımıza ilgili son derece ciddi ve doğru yansıtmayan Spekülatif haberler çıkıyor. Bu haberlerin taraftarımız tarafından ciddiye alınmamasını rica ediyorum. Çünkü resmi site üzerinden doğrusunu açıklıyoruz.

Şener Özbayraklı ile başlayacak olursak;  Şener'in son oyunu yani Rize maçında sağ arka adalesinde ciddi bir hasar oluşt. Biseps, femoris adını verdiğimiz bir kasta arka adele kaslarından bir tanesinde Tama yakın bir yırtık oluştu. Bu tip bir yırtığın tedavisi beklenen suresi 6 - 8 haftadır. Şimdi bir süre vermek istemiyorum net bir süre vermek istemem ama öngörümüz 6 haftadan önce dönmesinin çok mümkün olmayacağı belki de daha da uzun sürecek. Ama kasta evre 3.1  hasar var. Bu ileri düzeyde bir yırtık demektir bu ileri düzeyde bir zorlanma sonucu ortaya çıkmıştır. Tespit ettik ve hemen tedavisine başladık.

Falko ile ilgili söyleyeceğim şu; 4 Ekim’de daha henüz Paris Sen Jermen maçı bittikten hemen sonra resmi sitede de açıkladığımız gibi aşil tendonu da bir ağrısı var. 

Bu ağrıyla oynamaya devam edemeyeceği için oyuncuyu tedaviye aldık. O dönemden bu yana tedavisi devam ediyor. Şu anda klinik olarak oynaması mümkün görünmüyor. Çünkü oynamak dediğimiz zaman böyle herhangi bir şekilde çok basit bir şeyden bahsetmiyoruz. Oyuncu ciddi anlamda efor sarf ediyor. 

Tedavisini tüm aşamalarını 12 yıldır kendisini takip eden bir İspanyol doktoru var. İspanya'da fizyoterapistleri var. Onlarla beraber ortak takip ediyoruz. Tedavinin tüm aşamaları ortak kararla ilerliyor. Etrafta duyduğumuz bir takım böylesi spekülatif tedavi ile ilgili anlatılanlar doğruyu yansıtmıyor.

Şu an için ağrıları devam ediyor. Belli bir noktada daha iyiye doğru bir gidiş var. Tedavisine ayın 11'ine kadar İspanya'da devam edeceğiz. Tedavisinin geri kalan kısmı İstanbul'da devam edecek. 

Emre Akbaba ile ilgili de şunu söylemek istiyorum. Ameliyatına sonra son derece iyi bir şekilde cevap verdi. Kırık kaynadı gayet iyi durumda. Fakat sahaya çıkıp oynamak heleki böyle bir sakatlıktan sonra çok kolay değil. 

Emre Akbaba için planlarımızı en başında yaptığımız biçimde devam ediyor. Zaten 28 kişilik kadromuzda Emre Akbaba yok. Ocak ayına kadarki kadromuzda yok. Emre Akbaba için öngördüğümüz süreler gayet uygun biçimde ilerliyor. Ocak ayında inşallah bizimle beraber olmasını planlıyoruz. Bu süreye kadar da adaptasyon çalışmalarını takımdan ayrı bir kısmı için de takımla beraber olarak devam edecek.

Emre Akbaba’nın Ocak’ta dönmesini bekliyoruz.