Efsane başkan Faruk Süren tv100'e konuştu!

Galatasaray'ın efsane başkanlarından Faruk Süren, tv100'de yayınlanan Ertem Şener'in moderatörlüğünü yaptığı Türkiye'nin en çok izlenen spor programı olan Var Odası programına önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın efsane başkanlarından Faruk Süren, tv100'de yayınlanan Ertem Şener'in moderatörlüğünü yaptığı Türkiye'nin en çok izlenen spor programı olan Var Odası programında muhabir Emircan Kılıççetin'e önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Faruk Süren'in açıklamaları

Emircan Kılıççetin:

30 Nisan da Galatasaray yeni başkanını seçecek. Şu an mevcut başkan Burak Elmas. Sizce sayın başkan Burak Elmas, başkan olduğu bu dönemde neyi yanlış yaptı. En büyük hatası neydi ?

Faruk Süren:

Öyle ortaya çıkacak anormal hatalar yok. Genel kurul böyle karar verdi. Genel kurulun kararına Burak başkan da uydu neticede. 

Emircan Kılıççetin:

Yerin de olsaydım şunu yapmazdım dediğiniz bir konu var mı?

Faruk Süren:

Yok, hayır. Çünkü bunları öyle değerlendirmemek lazım. İcraatin içinde olan insanlar, bir takım o gün ki şartlara göre kararlar veriyorlar.

O da en doğrusunu, kendince en doğru kararını verdi. Dediğim gibi genel kurulun pek benimsemediği olabilir neticede.

 Emircan Kılıççetin:

Fatih Terim’i göndermesi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sizce yanlış mıydı Fatih Terim’i göndermek?

Faruk Süren:

Hayır. Ben o konuya girmeyeceğim. Netice de her yönetim, her başkan arzu ettiği teknik direktör ile çalışır. Karar onundur, onu bağlar. Ona yanlış yaptı, doğru yaptı demek çok yanlış çünkü o gün ki şartları bakmak lazım, o gün ki şartlara geri dönmek lazım.

Her şeyi zamanı, mekanı içerisinde  değerlendirmek lazım. Sonra söylenecekler yerini bulmuyor.

Emircan Kılıççetin:

Siz illa ki konuşuyorsunuzdur kendisi ile yakınsınız. Fatih Terim’i gönderdikten sonra size hiç bahsetti mi bunu isteyerek yapmadığını, tamamen durumların şartların böyle geliştiğinden, herhangi bir yöneticiden kaynaklı bu durumun yaşandığından bahsetti mi?

Faruk Süren:

Yok, öyle bir şey yok. Bir başkan karar verdiği zaman herhangi bir yöneticinin etkisi altında veya onun yaratmış olduğu şeyden dolayı karar vermez… Hadiseye bakmak lazım, geniş anlamda bakmak lazım. Öyle bir karar verdi. Hayırlı olsun.

Emircan Kılıççetin:

Fatih Terim’i göndermesi bir hata değildi o zaman, Burak Elmas’ın?

Faruk Süren:

Hata da değil. Onun tercihidir…

Emircan Kılıççetin:

Peki… Gelecekte tekrar Galatasaray’a başkan adayı olur mu sayın Burak Elmas?

Faruk Süren:

Her Galatasaraylı ve başkanlık için kıdemini doldurmuş kişi başkanlığa aday olabilir. O da olabilir tabi. Başkaları da olabilir. Bir sınırlama yok…

Emircan Kılıççetin:

Çok teşekkür ediyorum başkanım.