UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, 6.hafta maçında Fransa 1. Futbol Ligi takımlarından Monaco ile deplasmanda karşılaştı.
II. Louis Stadı'ndaki maça ev sahibi ekip baskılı başladı. Kontrollü oyunla rakibine pozisyon vermeyen Galatasaray, müsabakanın 10. dakikasından sonra oyun üstünlüğünü ele aldı. Sarı-kırmızılı takım, rakip kalede üst üste tehlikeli pozisyonlar üretse de skoru bulamadı.
Monaco'nun ceza sahası dışından şutlarında kaleci Uğurcan Çakır, kalesini gole kapatmayı başardı. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi Monaco iyi girdi. Kırmızı-beyazlı takımın 51. dakikada kullandığı penaltıda Uğurcan Çakır, gole izin vermedi. Monaco, karşı karşıya Folarin Balogun ile 59 ve 62. dakikalarda karşı karşıya pozisyonlardan da yararlanamadı.
Ev sahibi ekip, 68. dakikadaki korner atışı sonrası ceza sahası içindeki karambolden yararlanarak Balogun'un golüyle 1-0 öne geçti.
18.SIRADA YER ALDI
Galatasaray'ın dönüş çabaları sonuç vermedi ve mücadele Monaco'nun 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Galatasaray haftayı 9 puanla 18.sırada tamamladı.
İlk 8 hedefi olan Galatasaray, şimdilerde ilk 24 içinde yer almayı çabalarken zorlu fikstür dikkat çekiyor.
ATLETICO MADRID VE MANCHESTER CITY İLE KARŞILAŞACAK
Galatasaray sırasıyla Atletico Madrid ve Manchester City ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray’ın Atletico Madrid’i konuk edeceği maç 21 Ocak’ta İstanbul’da oynanacak. Galatasaray, 28 Ocak’ta deplasmanda oynayacağı Manchester City karşılaşmasıyla lig aşamasını tamamlayacak.
Şampiyonlar Ligi’nde haftanın sona ermesiyle yapay zekadan lig etabının kalan bölümü için yeni bir tahmin geldi.
Football Meets Data’nın hazırladığı tabloya göre Galatasaray’ın ilk 8 ve ilk 24 şansının yanı sıra play-off turundaki muhtemel rakiplerine yer verildi.
İKİ İHTİMAL VAR
Galatasaray’ın yüzde 93’lük bir ihtimalle ilk 24’te lig etabın tamamlayacağı, ilk 8’de yer alma ihtimalinin ise yüzde 0.4 olduğu aktarıldı.
MUHTEMEL RAKİPLERİ BELLİ OLDU
Sarı-kırmızılı takımın lig etabını 20. sırada tamamlayacağı, muhtemel rakiplerinin ise Borussia Dortmund ya da Newcastle United olacağı ön görüldü.
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, play-off turuna kalması ve Newcastle United ile eşleşmesi halinde İngiliz ekibiyle ilk kez resmi maçlarda rakip olacak.