Gayrettepe-Kağıthane metro hattı tamamlandı! Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son istasyonu olan Gayrettepe- Kağıthane metro hattı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Gayrettepe-Kağıthane metro hattı tamamlandı! Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

İstanbul Havalimanı'na şehir merkezinden ulaşımı sağlamak için inşaatına başlanan (2016) Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 9. ve son istasyonu olan Gayrettepe- Kağıthane metro hattı tamamlandı.

 BUGÜN SAAT 11'DE AÇILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilklerin ve enlerin projesinin son istasyonunun açılışının bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla saat 11.00'de yapılacağını açıkladı.

EN DERİN İSTASYON OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Gayrettepe İstasyonu 72 metre ile hattın en derin istasyonu olma özelliğine sahip. Bu istasyonunun inşası için 66 bin 577 metreküp beton kullanıldı. 22 bin 824 metrekare kapalı alan inşa edildi. İstasyonun hizmete açılmasıyla birlikte havalimanı metro hattı Metrobüs ve M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuyla entegre olması sağlanacak. Şişli ve Beşiktaş'ta Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metro ile bağlanmış olacak.

METRO ARAÇLARI TÜRKİYE'NİN EN HIZLI ARAÇLARI

Metro araçları açısından saatte 120 kilometre hız ile Türkiye'nin en hızlı metro araçları da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda kullanılıyor.

Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın desteğiyle ilk defa yerli ve milli imkanlarla Aselsan ve TÜBİTAK tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemini bu metro hattında yer alıyor. Aynı zamanda metro hattının tasarım harikası olduğunu söyleniyor.

KAZI HIZINDA DÜNYA REKORU KIRILDI

Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 adet tünel delme makinası TBM aynı anda kullanıldı.

5,2 MİLYON YOLCU TAŞINDI

İstanbul Havalimanı-Kâğıthane etabı 22 Ocak 2023'te açılmıştı. Başkan Erdoğan bir ay boyunca ulaşımın ücretsiz olduğunu müjdelemişti. Kargo Terminali, İstanbul Havalimanı, Terminal-2, İhsaniye, Göktürk, Hasdal, Kemerburgaz, Kâğıthane istasyonları olmak üzere 8 istasyonda hizmet verildi.

Açılıştan itibaren 5,15 milyon yolcu taşındı. 20 dakika sefer sıklığıyla aylık ortalama 520 bin yolcuya hizmet verildi.