Gazetede gördüğü ilan üzerine evini karıştırmaya başlayan yaşlı adam, yaklaşık 100 yıldır kayıp olan ödülü ortaya çıkardı.

Gazetede gördüğü ilan üzerine evini karıştırmaya başlayan yaşlı adam, yaklaşık 100 yıldır kayıp olan ödülü ortaya çıkardı. İskoç Dağlık Oyunları'nın organizatörleri, geleneksel gümüş kupanın, kaybedildikten sonra yarışmaya geri döndüğünü söyledi.

Gazetede gördüğü ilan üzerine evini karıştırmaya başlayan yaşlı adam, yaklaşık 100 yıldır kayıp olan ödülü ortaya çıkardı.

87 yıl önce sona eren İskoç Highland Oyunları'nın bir parçası olarak 2022'de Cabrach Pikniği ve Oyunları'nı yeniden canlandıran Cabrach Trust, Rose Bowl ödülünün İngiltere'nin Devon kentinde bulunduğunu söyledi.

ÖDÜL OLARAK KULLANILDI

Kupa 1926'da oyunlarda tanıtıldı ve Cabrach Pikniği ve Oyunları'nın düzenlenmesi 1934'te durdurulana kadar ödül olarak kullanıldı. Tarihçiler, oyunlar yeniden canlandırıldığında kupanın yerini bulmaya çalıştılar, ancak belirleyebildikleri tek şey, kupanın en son Ron Taylor'a ait olduğu ve babası Charles Taylor'ın oyunlarda en iyi oyuncu olarak ödülü alan son kişi olduğuydu.

600 MİLYON YOL KAT ETTİ

Vakıf, Rose Bowl'un nerede olduğu hakkında bilgi almak için gazetede kamuya açık bir çağrı yayınladı ve çağrı, Ron Taylor'ın oğlu 73 yaşındaki Adrian Taylor'ın dikkatini çekti. Evini temizlerken ve kökenini araştırırken kupayı yeniden keşfettikten sonra itirazla karşılaşan Taylor, kupayı güven görevlilerine iade etmek için Moray'deki Cabrach malikanesine 600 mil yol kat etti.

ÖNEMİNİ ANLADI

The Cabrach Trust'ın CEO'su Jonathan Christie, BBC İskoçya'ya şöyle konuştu: "Hiç şüphe duymadan telefonu açtığımda ve kendimi Adrian Taylor'la konuşurken bulduğumda buna inanamadım. Rose Bowl'u hak ettiği yere geri döndürmekten büyük mutluluk duyuyoruz ve bunun Cabrach'ın zengin kültürü ve tarihi açısından önemini anladığı için Adrian'a minnettarız." dedi.