Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar'a taciz tepkisi: Hesabını verirsiniz umarım

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar video konferans görüşmesinde yayını açık unutup "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha, çaktırma" ifadelerini kullanmıştı. Gazi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Acar'ın görevinden istifa ettiği belirtildi.

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar'a taciz tepkisi: Hesabını verirsiniz umarım

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, makamında bir video konferans görüşmesine katıldı.

58 yaşındaki Orhan Acar, video konferansta ve kameranın açık olduğunu unutup, öğrencilerin isimlerini okuduğu sırada “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” dedi.

Odadaki başka bir kişi tarafından “Sizi takip ediyor olmasınlar” diye uyarılan Acar, kontrol edip “Sesim de gidiyor” dedi. Odadaki kişinin “Öğrenciler bu dediklerini duyarlar” demesi üzerine ise sessizliğe bürünen Acar, daha sonra kameraya bakarak güldü. Orhan Acar’ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Üniversite Acar'ın istifa ettiğini duyurdu

Gazi Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar’ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ünlü oyuncudan tepki

Oyuncu Gonca Vuslateri de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar'ın sözlerine tepki gösterdi.

Vuslateri tepkisini Twitter'da şu sözlerle gösterdi:

“Yazıklar olsun… keşke benim yüzümle bi yalnız kalsanız. Sonra gururla desem benim “yüzümden” oldu. Bu taciz bilinciyle toplumu nasıl terörize ettiğinizin ve insanlığı şiddete yönlendirdiğinizin hesabını verirsiniz umarım”