Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tv100'e konuştu: Sanayide bugün ilk 5’teyiz, Ankara ile yarışıyoruz

tv100'de yayınlanan "Kimi Seçiyoruz" programına konuk olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Sanayide bugün ilk 5’teyiz, Ankara ile yarışıyoruz. Ankara’da savunma sanayi devlet yatırımı var. Bizimki tamamen özel sektör." diye konuştu.

tv100 ekranlarında yayınlanan Okan Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuk oldu. Fatma Şahin, Okan Bayülgen'in sorularını yanıtladı.

Fatma Şahin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“SANAYİDE BUGÜN İLK 5’TEYİZ, ANKARA İLE YARIŞIYORUZ”

Sanayide bugün ilk 5’teyiz, Ankara ile yarışıyoruz. Ankara’da savunma sanayi devlet yatırımı var. Bizimki tamamen özel sektör. Biz İzmir ile yarışıyoruz ve denizimiz yok. Bizim Bin 500 tane tesisimiz var. Ama bizim 250 bin çalışanımız var.

“İLK GELDİĞİMDE TÜRKİYE’NİN EN PAHALI 3. SUYUNU İÇİYORDUK. ŞU ANDA 20. SIRAYA DÜŞÜRDÜK”

2014 yılında Belediye Başkanı oldum. Gaz Genel Müdür geldi. 'Başkanım 15 gün içinde yağmur yağmazsa şehrin su kesintileri başlayacak' dedi. Şu anda 2 yıl içerisinde Kahramanmaraş’tan 135 kilometreden çelik boruyla içinden araba geçen borular döşendi. Boruyu geçirmek içinde tünel açıldı.

İlk aşamada %27 suyu ucuzlattık. Sonra %10 ucuzlattık. İlk geldiğimde Türkiye’nin en pahalı 3. Suyunu içiyorduk Büyükşehirler içerisinde. Şu anda 20. Sıraya düşürdük."