Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Siirt... Siz de aynı sorunu yaşayacaksınız... Şimdiden öğrenin

Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından tarımın yoğun yapıldığı illerimizde yeni bir sorun kendisini göstermeye başladı. Elazığ ve Malatya'da mevsimlik işçi sorununun yaşanmasının ardından gözler Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Siirt'e çevrildi. Bu illerimizde de aynı sorunun yaşanmasına karşın vatandaşlarımızın dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Siirt... Siz de aynı sorunu yaşayacaksınız... Şimdiden öğrenin

Türkiye, 6 Şubat'ta sabaha karşı Kahramanmaraş'tan gelen haberle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 2 depremin ardından güney illerimizde büyük bir yıkım gerçekleşti. Yıkım nedeniyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken, şehirler de büyük bir hasar aldı. Depremin yaraları sarılmaya devam edilirken, bölgede deprem kaynaklı sorunlar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. 

ELAZIĞ VE MALATYA'DA MEVSİMLİK İŞÇİ SORUNU 

Depremden sonra birçok vatandaşın bölgeden geçiçi olarak ayrılmasının ardından işgücünde azalma meydana geldi. Elazığ ve Malatya'da çok sayıda ürünün hasat dönemi olmasından kaynaklı olarak da tarla sahipleri mevsimlik işçi bulmakta zorlanıyor. 

DİĞER İLLERİMİZDE DE AYNI SORUN YAŞANACAK 

Malatya ve Elazığ'dan sorunla ilgili haberler gelmeye başlarken, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Siirt'te de aynı sorunların yaşanmasının beklendiği ve bölgedeki tarla sahiplerinin şimdiden kendilerine göre önlem alması gerektiği ifade edildi. 

NORMALDE 15 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞI TARLADA 5 KİŞİ ÇALIŞIYOR 

Tarlada çalışan işçi kadınlardan Remziye Değer yaklaşık 15 kişi çalışması gereken tarlada şu anda sadece 5-6 kişinin çalışabildiğini belirterek, işçi yokluğundan dolayı zorluk çektiklerini ifade etti.