Kopan el 12 saatlik ameliyatla yerine dikildi

Gaziantep’te ekmek fırınında çalışan bir işçi elini hamur makinasına kaptırdı. Kopan eli yerine dikmek için tam 12 saat uğraşıldı.

Gaziantep'teekmek fırınında çalıştığı sırada elini hamur makinesine kaptıran işçi Uğur Dündar, hemen hastaneye kaldırıldı. Acilen ameliyata alınan Dündar’ın kopan eli 12 saat süren ameliyat ile tekrar yerine dikildi.

Dengemi kaybedince elimi hamur makinasına kaptırdım

Kaza sonrası elini kaybettiğini düşünen ancak ameliyatın ardından tekrardan elini hareket ettirebildiği için mutlu olduğunu dile getiren Uğur Dündar, “İş kazası oldu. Akşam çalışıyordum bir dengesizlik oldu elimi makinaya kaptırdım. Makinada hamur yoğuruyordum. Hamuru dinlendirmeye bırakmıştım. Hamurlar dökülüyordu ben de elimle toplayayım derken elimi bir anda makinaya kaptırdım. Daha sonra hastaneye geldik, hocalarımızdan Allah razı olsun müdahaleyi yaptılar. Her konuda yardımcı oldular. Çok şükür şimdi elimi oynatabiliyorum, Allah emeği geçenlerden razı olsun. Şuanda iyiyim” ifadelerini kullandı.

 "12 saat süren başarılı bir ameliyat ile hastanın kopan elini yerine diktik"

El Cerrahı Uzmanı Mehmet Vakıf Keskinbıçkı, benzer çok olaya müdahale ettiklerini belirterek, Uğur Dündar'ın sağlık durumu hakkında bilgiler verdi. Keskinbıçkı, "El cerrahi uzmanı olarak görev yaptığı 2 yıllık dönemde kliniğimize çok sayıda büyük çaplı yaralanma olayları, eksremite (kol-bacak) kopmaları başvurdu. Bu hastamızda aynı şekilde geçtiğimiz Pazar günü çalıştığı ekmek fırınında elini hamur makinasına kaptırmış. Olay sonrası hastanemize gelen hastayı karşıladık, hızlı bir şekilde yaptığımız bir değerlendirme sonrası ameliyata aldık. Yaralanan kolunu replante etmeye karar verdik. Hastaya yapacağımız işlemin acil ve hızlı bir şekilde yapılması gerekiyordu. Eksremite yaralanmalarında özellikle kopmalarda yapılacak olan hızlı girişim çok büyük önem arz etmektedir. Zamanla yarış içerisinde bu işi yapıyoruz. Ekibimle birlikte yaklaşık 12 saat süren başarılı bir ameliyat ile hastanın kopan elini yerine diktik." dedi.