Gaziantep'te özel bir okul yıllık ücreti aldıktan sonra okulu kapattı

Gaziantep’te yeni eğitim öğretim dönemi için öğrenci kayıtlarını yaparak yıllık ücretleri peşin alan özel bir okulun yönetimi, velilere ve öğrencilere okulun kapatıldığına dair mesaj attıktan sonra okul binasını bir turizm şirketine kiraladı.

Gaziantep'te özel bir okul yıllık ücreti aldıktan sonra okulu kapattı

Olay, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki özel bir okulda yaşandı. İddiaya göre, ilçede faaliyet gösteren Ünsal Ören Okulları’na bağlı Özel Atakent Enerji ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, yakın zamanda yeni eğitim öğretim yılı için velililerden yıllık ücreti peşin aldı. Daha sonra ise velililere bir mesaj gönderen okul yönetimi, okulun kapatıldığını ve yeni dönemde eğitim öğretim faaliyetinde bulunulmayacağını açıkladı.

Aldıkları mesajla neye uğradıklarını şaşıran veliler ve öğrenciler, asıl şoku ise ne olup bittiğini öğrenmek için gittikleri okul bahçesinde yaşadı. Okul bahçesine girdiklerinde binanın bir turizm şirketine kiralandığını ve bina bahçesinde de onlarca şirket arabasının park halinde olduğunu gören mağdurlar, neye uğradıklarını şaşırdı. Yaşanan olayın ardından ne yapacaklarını bilemeyen öğrenciler ve veliler, yaşanan duruma tepki göstererek yetkililere çağrıda bulundu.