Gaziler hastaneye alınmadı, protez bacakları çöp poşetiyle kapıya getirildi

Ankara’da bir hastaneden izinsiz dışarıya çıkan gaziler geri döndüklerinde pandemi kuralı nedeniyle hastaneye alınmadı. Gazilerin taburcu işlemi sırasında üzücü anlar yaşandı.

Olay, Ankara Gaziler Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaşandı. İddialara göre, hastanedeki iki gazi işleri olduğu için tedavi gördükleri hastaneden izinsiz dışarıya çıktı. İşlerini bitiren gaziler, hastaneye döndüklerinde hiç beklemedikleri bir durumla karşılaştı. Kapıdaki görevliler gazilere içeriye alınmayacaklarını söylediler.

Buna gerekçe olarak ise pandemi nedeniyle dışarıya çıkan hastaların hastaneye alınmayacağı kuralını gösterdiler. Güneydoğu’da çatışmada vatan için bacağını kaybeden gazi askerlerin eşyalarının yanı sıra protez bacaklar hastane görevlileri tarafından poşetlere konularak kapıya getirildi. Hastaneden taburcu işlemleri sırasında yaşanan üzücü görüntülere tepki gösteren gazilerin arkadaşları, cep telefonları ile o anları görüntüledi. 

tv100’ün ulaştığı hastane yetkilileri, koronavirüs salgını nedeniyle tüm hastaların sağlığını korumak için böyle bir kural koyduklarını belirtti. Yetkililer kurallara göre hastaneden izinsiz çıkan hastaların taburcu edildiğini ifade etti.