Gazze için kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de başlattığı saldırıların ele alınacağı 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak için bugün Riyad’a gidecek. Zirve oturumuna hitap edecek olan Erdoğan burada liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Gazze için kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'a gidiyor

İsrail'in yoğun bombardımana tuttuğu Gazze Şeridi'nde insani kriz her geçen saat derinleşiyor.

Binlerce kişinin öldüğü saldırılara karşı dünya sessizliğini koruyor.

DÜNYA SUSARKEN TÜRKİYE MAZLUMLARIN YANINDA

Türkiye, İsrail-Filistin çatışmasında silahların susması için yoğun diplomasi çabasını sürdürüyor.

Ukrayna-Rusya krizinde yaptığı arabuluculuk sayesinde tahıl koridoru açılıp, esir değişimi gerçekleşmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAHADA

Rusya-Ukrayna savaşında üstlendiği misyonla dünyanın takdirini kazanan Erdoğan, İsrail ile Filistin arasında da sorunun çözülmesi için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

RİYAD’A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze'de başlatmış olduğu saldırıların ele alınacağı 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere bugün Riyad'a hareket edecek.

TOPLANTININ KONUSU GAZZE

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarına ve Filistin halkına yönelik saldırılarını ele almak üzere tertiplenen 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere 11 Kasım 2023 tarihinde Riyad’ı ziyaret edeceklerdir.

Zirvede, İslam âleminin temsilcilerinin, yaşanan gelişmeler karşısında atılacak somut adımlar hakkında fikir teatisinde bulunmaları planlanmıştır.

Zirve oturumuna hitap edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın toplantı marjında, katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülmektedir.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Müslüman dünyasının Gazze'de yaşananlara karşı yeterince ses çıkarmamasını eleştirmişti.

“MÜSLÜMANLAR OLARAK SESİMİZİ NE ZAMAN YÜKSELTECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkarmayacaksak, yükseltmeyeceksek sesimizi ne zaman yükselteceğiz?" ifadelerini kullanmıştı.