Gazze Sağlık Bakanlığı açıkladı! Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi tekrar bombalandı

Gazze Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi2nin İsrail ordusu tarafından tekrar bombalandığını duyurdu. Hastanenin yoğun bakım ünitesinin ağır hasar aldığı, 36'sı çocuk 650 hastanın hayati riskinin olduğu bildirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı açıkladı! Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi tekrar bombalandı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar 37’nci gününde devam ediyor. Bir yandan hava saldırılarını sürdüren İsrail, diğer yandan bölgeye yakıtın girmesine izin vermiyor. Yüzlerce kişinin tedavi gördüğü hastaneler bir bir tamamen yada kısmen hizmet dışı kalırken, insani kriz de büyüyor. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi yoğun bakım ünitesinin İsrail ordusu tarafından ikinci kez bombalandığı belirtilirken, ünitenin büyük hasar gördüğü aktarıldı.

"SU EKSİKLİĞİ VE ELEKTRİK KESİNTİSİ HERKESİN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR"

Gazze'deki hastanelerin Genel Müdürü Muhammed Zaqout, bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’nde 36’sı çocuk yaklaşık 650 hastanın hayatının tehlikede olduğunu duyurdu. Zaqout, hastanede yaklaşık bin 500 yerinden edilmiş Filistinlinin olduğunu belirtirken, “Çöp ve tıbbi atık birikmesi, su eksikliği ve elektrik kesintisi herkesin hayatını tehdit ediyor” dedi.