Gazze'de bilanço her geçen dakika artıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bin aştı

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırımda can kaybı her geçen dakika artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığının yaptığı son açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 213 artarak 17 bin 700'e yükseldi.

Gazze'de bilanço her geçen dakika artıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bin aştı

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda sokak, meydan ve boş alanlar "toplu mezarlara" dönüştü. İsrail ordusunun havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de bulunan Cibaliya Mülteci Kampı'nda kabristanların dolması ve yoğun saldırılar nedeniyle mezarlıklara ulaşılamadığı için halk, saldırılarda hayatlarını kaybeden yakınlarını çarşıda defnediyor.

MEZARLIKLARDA YER KALMADI

Cibaliya Mülteci Kampı çarşısında yaşamını yitirenler, yakınları tarafından kazılan mezarlarda bazen topluca bazen ayrı ayrı toprağa veriliyor. Kampta hayatını kaybedenler, çarşının birçok noktasında meydan ve dükkan önlerindeki boş alanlarda en yakın yerde İsrail savaş uçaklarının saldırıları ve patlama sesleri altında hızlıca gömülmeye çalışılıyor. Kime ait olduğunun bilinmesi için mezarların başına konulan levhalarda el yazısıyla tüm cenazelerin isimleri sıralanıyor. Gazze'deki hükümet daha önce birçok kez İsrail'in saldırıları nedeniyle kabristanların dolduğu, cenazelerin topluca defnedildiği yönünde açıklamalar yapmıştı.