Gazze'de ölü sayısı 5 bini aştı! "Daha önce görülmemiş derin yanık izleri var"

Savaşın 17'nci gününde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında can kaybı 5 bini aştı. Hayatını kaybedenlerin 2 bin 55'inin çocuk olduğu kaydedilirken, yaralı sayısının da 15 bin 273'e ulaştığı bildirildi.

Gazze'de ölü sayısı 5 bini aştı! "Daha önce görülmemiş derin yanık izleri var"

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Ekim'de başlayan savaşta İsrail saldırıları nedeniyle abluka altındaki Gazze'de artan can kaybı ve yaralılara ilişkin bilgi verdi. 

CAN KAYBI 5 BİNİ, YARALI SAYISI 15 BİNİ GEÇTİ

Filistin Sağlık Bakanlığın Telegram hesabından paylaşılan açıklamada, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 5 bin 87'ye çıktığı bildirildi. Vefat eden kişilerden, 2 bin 55'inin çocuk, 1119'unun da kadın olduğu; yaralananların sayısının da 15 bin 273'e ulaştığı belirtildi. Yıkılan bina enkazlarında hala 830'u çocuk 1500 kişinin bulunduğu kaydedildi.

 Gazze'de ölü sayısı 5 bini aştı! "Daha önce görülmemiş derin yanık izleri var" - Resim : 1

12 HASTANE, 32 SAĞLIK MERKEZİ HİZMET DIŞI

"Sağlık ekiplerinin yaralıların vücudunda daha önce hiç görmedikleri derin yanık izleri ve erimelere rastladıklarını söyledikleri" aktarılan açıklamada, uluslararası kuruluşlara bu etkiyi hangi silahın bıraktığını araştırma çağrısı yapıldı.

Gazze'de ölü sayısı 5 bini aştı! "Daha önce görülmemiş derin yanık izleri var" - Resim : 2

İsrail'in saldırılarında 57 sağlık çalışanının öldüğü 100'ünün yaralandığı belirtilen açıklamada, saldırılar ve yakıt eksikliği nedeniyle 12 hastane, 32 sağlık merkezi ve 25 ambulansın hizmet dışı kaldığı aktarıldı. Açıklamada ayrıca, mevcut hastanelerin de hizmet veremediği ve sağlık ekiplerinin çok kısıtlı imkanlarla yaralıları tedavi ettiğine değinildi.