Gazze'de su sıkıntısı! Kuyulardan çıkan kirli suları içiyorlar! 2 milyondan fazla kişinin hayatı risk altında

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'de başlattığı bombardımanların ardından bölgede elektrik, su ve gazın kesildiğini de yineledi. Lazzarini, insanların kuyulardan çıkan kirli suları içtiğini belirtirken, suların tükenmesi nedeniyle 2 milyondan fazla kişinin risk altında olduğunu kaydetti

Gazze'de su sıkıntısı! Kuyulardan çıkan kirli suları içiyorlar! 2 milyondan fazla kişinin hayatı risk altında

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze'de başlattığı bombardımanın ardından acı bir bilanço açıkladı. 

"2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ RİSK ALTINDA"

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi boyunca suların tükenmesi nedeniyle 2 milyondan fazla kişinin risk altında olduğunu kaydetti. Lazzarini, "Gazze'ye bir haftadır insani yardım malzemesi ulaştırılmasına izin verilmiyor. Bu artık ölüm kalım meselesi haline geldi. 2 milyondan fazla kişiye su temin edilmesi için yakıtın Gazze'ye ulaştırılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Lazzarini, Gazze Şeridi'ndeki su tesisi ve kamusal su şebekelerinin çalışmaması nedeniyle temiz suyun tükendiğini belirterek, insanların kuyulardan çıkarılan kirli suyu kullanmak zorunda kaldığını kaydetti.

"BM ÜSSÜNDE DE İÇME SUYU TÜKENDİ"

"Bu da su kaynaklı hastalık riskini artırıyor" ifadesini kullanan Lazzarini, Gazze'de 11 Ekim'den bu yana yaşanan elektrik kesintilerinin su tedarikini de etkilediğini vurguladı.

Lazzarini, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyinde yaşayan sivilleri evlerini terk etmeleri yönünde uyarması üzerine binlerce kişinin kentin güneyine yığıldığına dikkati çekerek, UNRWA'nın çalışmalarının sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin güneyindeki BM üssünde de içme suyunun tükendiği bilgisini paylaştı.