Gazze'de yakıt sorunu! Hastaneler bu gece kullanılamaz hale gelecek

İsrail tarafından Gazze'ye başlatılan bombardımanların ardından çok sayıda sivil vatandaş hayatını kaybetti. Bölgede yaşam tamamen dururken hastanelerde de durum içler acısı. Makinaya bağlı bebeklerin bulunduğu bölgede yakıt sorunu yaşanıyor. İsrail yönetimi, yardım tırlarıyla yakıt sağlanmasını yasakladı. Ancak bölgeye yakıt sağlanmaması durumunda hastaneler bu geceden itibaren hizmet veremez hale gelecek.

Gazze'de yakıt sorunu! Hastaneler bu gece kullanılamaz hale gelecek

Gazze'de İsrail tarafından başlatılan saldırılardan günler sonra Refah Sınır Kapısı açıldı ve bölgede yaşayan sivil vatandaşlara bazı yardımlar sağlandı. 

Ancak İsrail yönetimi yakıt girişine izin vermedi.Birleşmiş Milletler, hala Refah sınır kapısında Gazze'ye girmek için bekleyen 10'un üzerinde tır olduğunu duyurdu.

 YAKITA İZİN YOK! 

İsrail ordusu, Gazze'ye yakıt girişine izin vermeyeceğini yineledi. Hastaneler bu geceden itibaren hizmet veremez hale gelecek.Ç Birleşmiş Milletler, Gazze'deki insani krizin boyutuna da dikkat çekti.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, bölgeye yakıt girişine izin verilmesini istedi;

Aksi takdirde Gazze'deki hastanelerin bu geceden itibaren hizmet veremez hale geleceği konusunda uyardı. Gazze Şeridi'nde temel ihtiyaçların karşılanması için günlük 100 TIR dolusu malzemeye ihtiyaç olduğu vurgulanıyor. Saldırılar öncesinde Gazze'ye günde 500'ün üzerinde TIR giriş yapıyordu.

Gazze Şeridi’nde bir buçuk milyonun üzerinde kişi günlük temel yardıma ihtiyaç duyuyor. Refah Sınır Kapısı'ndan geçen yardımların sadece bölgenin güneyinde dağıtılacağını açıklayan İsrail ordusu, yakıt geçişine izin verilmeyeceğini de yineledi.