Gazze'deki 3 İsrailli esirin 'yanlışlıkla' öldürüldüğü açıklandı… Tel Aviv sokaklarında protestolar başladı! Biden'a çağrı yaptılar: Netanyahu'dan kurtul

İsrail, Gazze Şeridi’ne havadan, karadan ve denizden acımasızca saldırılarına devam ediyor. Saldırılardan öldürülenlerin sayısı 18 bin 800’e yükseldi. Ölenlerden 8 bini çocuk ve 6 bin 200’ü kadın olarak belirtildi. Son olarak Gazze’de yapılan operasyonda İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde 3 İsrailli esiri "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurmasının ardından çok sayıda esir yakını, Tel Aviv'de gösteri düzenlendi. İngiliz basını ise ABD başkanı Joe Biden'a 'Netanyahu'dan kurtul' çağrısında bulundu.

Gazze'deki 3 İsrailli esirin 'yanlışlıkla' öldürüldüğü açıklandı… Tel Aviv sokaklarında protestolar başladı! Biden'a çağrı yaptılar: Netanyahu'dan kurtul

3 İsrailli rehinenin IDF tarafından yanlışlıkla öldürülmesinin ardından İsrail Başbakanı'na kendi ülkesinde tepkiler çığ gibi artarken, Netanyahu'nun uluslararası arenada da giderek yalnızlaştığı görülüyor.

Bugün İngiliz Guardian gazetesinde yayınlanan bir analizde Netanyahu'nun sadece kendisi için hareket ettiği ileri sürüldü ve 'ABD başkanı İsrail'i Netanyahu'dan kurtarmalı' ifadeleri yer aldı.

Biden'ın İsrail için yapabileceği son iyiliğin Netanyahu'yu uzaklaştırmak olduğunu vurgulayan yazar, "Binyamin Netanyahu iktidardan uzaklaştırılmalı ve geri dönmemesini sağlamak için her şey yapılmalı" dedi.

Gazze'deki 3 İsrailli esirin 'yanlışlıkla' öldürüldüğü açıklandı… Tel Aviv sokaklarında protestolar başladı! Biden'a çağrı yaptılar: Netanyahu'dan kurtul - Resim : 1

Netanyahu'nun iki devletli çözüme sırtını döndüğünü ve herhangi bir Filistinlinin Gazze yönetimine katılımının tamamen reddettiğini hatırlatan Guardian gazetesi, analizinde "Netanyahu'nun duruşu İsrail'in Filistin devletine doğru atılmış hiçbir adımı kabul edemeyeceği yönünde. İsrail yalnızca kendisi için savaşan bir adam tarafından yönetiliyor." ifadeleri yer aldı.

Netanyahu'nun kendisini hapse attırabilecek yolsuzluk suçlamalarıyla yargılandığını hatırlayan yazar, Başbakan'ın ülkesine zarar verecek olsa da kendisine faydası olacağına inandığı şekillerde davrandığını öne sürdü.