Gazze'ye insani yardım taşıyan 14 tır daha geçti! Yine yakıta izin verilmedi! Kuvözde bulunan 100'den fazla bebeğin ölüm tehlikesi bulunuyor!

İsrail'in Filistin'e başlattığı bombardımanların ardından çok sayıda sivil vatandaş hayatını kaybetti. Bölgede ilaç stokunun bitmesiyle su ve elektrik kesintisi de yaşandı. Günler sonra Refah Sınır Kapısının açılmasıyla yardım tırları Gazze Şeridine geçti. 14 tır bölgeye ulaştı ancak yine yakıta izin verilmedi. Filistin Sağlık Bakanlığı, yakıt sıkıntısı nedeniyle kuvözde bulunan 100'den fazla bebeğin ölüm tehlikesi bulunduğunu duyurdu.

Gazze'ye insani yardım taşıyan 14 tır daha geçti! Yine yakıta izin verilmedi! Kuvözde bulunan 100'den fazla bebeğin ölüm tehlikesi bulunuyor!

İsrail-Hamas çatışmalarında 16. gün gün geride kaldı. Refah Sınır Kapısının açılmasıyla yardım tırları Gazze Şeridine geçti. BM yetkilisi yaptığı açıklamada, gıda ve ilaç gibi insani yardım taşıyan 14 tırın Gazze Şeridi'ne girdiğini ve yardımların Filistin Kızılayı ve Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından teslim alındığını açıkladı. Ancak tırlarda yine yakıt taşınmasına izin verilmedi.

Gazze'ye insani yardım konvoyu geçti

 YAKIT YİNE YOK

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Kızılayı'ndan bir yetkili ise, yardım konvoyunun taraflarına ulaştığını ve yardımların UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki depolama tesislerine götürülmek üzere tırlardan boşaltılmaya başlandığını ifade etti. Yardım konvoyunda yakıt olmadığı aktarıldı. Gazze'deki yetkililer ise sağlık sisteminin işlemesi ve fırın gibi dükkanların çalışabilmesi için yakıta ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

Gazze'ye insani yardım konvoyu geçti
BEBEKLER HALA RİSK ALTINDA

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle yakıt sıkıntısının devam ettiğini ve kuvözde bulunan 100'den fazla bebeğin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.