Gece vakti ortalıkta yavrularıyla birlikte görüldü... Şaşkın bakışları arasında vatandaşlar hemen fotoğrafını çekti

Yaban hayatında yiyecek bulamayan vahşi hayvanlar şehir merkezlerine inerek yiyecek aramaya devam ediyorlar. Yurdun belirli kesimlerinde benzer görüntüler meydana gelirken bir haber de Tunceli'den geldi. Yerleşim yerine inen anne yaban domuzu ve yavruları Cumhuriyet Mahallesi’ne inerek şaşkın vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Yurdun belirli bölgelerinde sık sık kendilerini gösteren yaban domuzları tekrar şehre indi. Anne yaban domuzu ve yavruları Tunceli’de Cumhuriyet Mahallesi'nin en işlek caddesinin refüjünde ve Atatürk Mahallesi'nde bir sitenin bahçesinde yiyecek ararken görüntülendi. Vatandaşlardan evcil hayvan gibi muamele gören yaban domuzları, yöre insanın balkonlardan bıraktığı yiyeceklerle beslendi.

Gece vakti ortalıkta yavrularıyla birlikte görüldü... Şaşkın bakışları arasında vatandaşlar hemen fotoğrafını çekti - Resim : 1

“EN İŞLEK CADDEDE GÖRDÜM”

Çevre sakinlerinden Rukiye Yılmaz, "Yaban hayatına bu kadar değer veren bir kentte yaşamak bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Sokak hayvanlarını bırakın, yaban hayvanlarının bile güven içerisinde, insanlardan korkmadan merkeze indiği bir şehir. Bu hayvanların korkmadan kent merkezine gelmesinde ki sebeplerin başında insanların şefkati ve merhameti yatıyor. Aracımla geçerken en işlek, trafiğin en yoğun olduğu caddenin refüjünde gördüğüm yabani domuzları cep telefonumla görüntüledim" dedi.