Gecenin karanlığında çaresiz bekleyiş... Tırmandığı dağ kabusu oldu!

İzinsiz ve habersiz bir şekilde Erciyes'e tırmanmak isteyen dağcı Erciyes'te kabusu yaşadı. Mahsur kaldığı dağda çaresizce kurtarılmayı bekleyen dağcı, uzun uğraşlar neticesinde kurtarıldı.

Gecenin karanlığında çaresiz bekleyiş... Tırmandığı dağ kabusu oldu!

Kayseri'de Erciyes Dağı'na izinsiz tırmanış gerçekleştiren ve tırmandığı dağda  mahsur kalan Polonyalı dağcı, ekiplerin uzun uğraşları sonucunda kurtarıldı.

TIRMANIŞI İZİNSİZ BİR ŞEKİLDE YAPTI 

Alınan bilgiye göre, Polonya uyruklu dağcı Daniel's Baranowski (29),  izinsiz tırmanışa geçtiği Erciyes Dağı'nın yaklaşık 3600 metre rakımında mahsur kaldı. Yetkililerden izin almadan ve kimseye bilgi vermeden dağa tırmanış gerçekleştiren dağcının evdeki planı çarşıya uymadı. Saatlerce uğraşıp tırmandığı Erciyes Dağın'da mahsur kalan Polonyalı Daniels's tek başına kurtulamayacağını anlayınca çaresizce yetkililerden yardım istedi.

Gecenin karanlığında çaresiz bekleyiş... Tırmandığı dağ kabusu oldu! - Resim : 1

KURTARMA ÇALIŞMALARI 3 SAAT SÜRDÜ 

Uluslararası Acil Durum Müdahale Koordinasyon Merkezi'nden yapılan ihbar ile harekete geçen JAK, AFAD ve UMKE ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Ekipler, 3 saatlik uzun ve hummalı bir çalışmanın ardından dağcıya ulaşarak, güvenli bir şekilde aşağıya indirdi. Kurtarılan Polonyalı dağcının sağlık sorunu tespit edilmedi.

Gecenin karanlığında çaresiz bekleyiş... Tırmandığı dağ kabusu oldu! - Resim : 2