Geçici işçilere kadro ne zaman Meclis’e gelecek? Geçici işçiler kadro alacak mı?

50 bin işçiyi yakından ilgilendiriyor. Meclis’e geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu. Geçici işçilerle ilgili düzenlemede sona gelindi. Gözler TBMM’ye çevrilirken düzenlemeni ayrıntıları da merak ediliyor. Peki, Geçici işçilere kadro ne zaman Meclis’e gelecek? Geçici işçiler kadro alacak mı? Geçici işçi kadro düzenlemesinden kimler yararlanacak? İşte detaylar…

Geçici işçilere kadro ne zaman Meclis’e gelecek? Geçici işçiler kadro alacak mı?

On binlerce işçiyi ilgilendiren geçici işçiye kadro düzenlemesi için gözler Meclis’e çevrildi. EYT düzenlemesinde duyurulan kadro düzenlemesi ile ilgili sendikalar düzenlemenin Meclis tatile girmeden yasalaşmasını istiyor.

Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, geçici işçilerin kadroya geçirilmesini içeren düzenlemenin TBMM’ye sevk edileceğini duyurdu.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO NE ZAMAN MECLİS’E GELECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçici işçiler düzenlemesinde de sona gelindiğini duyurdu. Bakan Bilgin, geçici işçilerle ilgili düzenlemeyi bugün Meclis'e sevk edeceklerini söyledi.

Daha önce yaptığı açıklamada Bilgin, “Şu anda bakanlık gündeminde geçici işçiler var, geçici işçilerin kadrolu işçi haline gelmesi, ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışması sağlanacak. Bu ay içinde onu da sonuçlandırırız. Geçici işçiler 300 bin kişi, belki biraz daha fazla. Çalışma bitmediği için bir şey söyleyemem, ama önümüzde o var. Bu ay içinde bitireceğiz. Ay sonuna doğru Meclise intikal ettireceğiz” diye konuşmuştu.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO VERİLECEK Mİ?

Sendikalar, kamuda bir yılda 10 ay çalıştırılıp 2 ay boşta kalan geçici statüdeki 50 bine yakın işçiye kadro vaadinin TBMM tatile girmeden yasalaşmasını istedi. Koop İş Sendikası Başkanı Eyüp Alemdar, geçici işçiliğin kısa süreli bir istihdam modeli olduğunu hatırlatarak, "15-20 yıl gibi sürelerle geçici işçilik olmaz" dedi. Bu işçilerden yaklaşık 31 binin Milli Eğitim Bakanlığında çalışan üyeleri olduğunu belirten Alemdar, "Türkiye'nin dört bir yanındaki okullarda eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı ve düzenli şekilde devam etmesi için özveriyle çalışan bu üyelerimize, yetkililer kadro sözünü bir an evvel yerine getirmeli." dedi.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise senede 10 ay görev yapan geçici işçilerin çalışma süresinin 12 aya çıkarılmasının devlete ek bir maliyet oluşturmayacağını söyledi..

Geçici işçilerin kadroya alınmasının Kamu Çerçeve Protokolüyle hüküm altına alındığını belirten Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök de Meclis tatile girmeden düzenlemenin yasalaşması gerektiğini vurguladı.