Yemeksepeti hacklendi iddiası panik yarattı

Geçtiğimiz aylarda veri sızıntısı ile gündeme gelen Yemeksepeti, yine hack iddialarıyla gündeme geldi. Hackerlar, 60 milyon Yemeksepeti’ne ait olduğunu iddia ettikleri 60 milyon kişinin kişisel verisini satışa çıkardı.

Yemeksepeti hacklendi iddiası panik yarattı

Kasım ayında CEO değişikliğine giden Yemeksepeti, Nevzat Aydın’dan sonra Mert Baki ile yola devam etme kararı alındığını açıkladı. CEO değişikliği sonrasında ortaya çıkan veri sızıntı iddiası akıllarda soru işareti bıraktı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren bilgi güvenliği kavramı, yaşanan hack hadiseleriyle daha fazla önem kazanmaya başladı. Mart ayında hacklenen Yemeksepeti ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

60 milyon kullanıcının açık adres, isim-soyisim, telefon numarası gibi kişisel verilerini elde ettiklerini iddia eden hackerlar, Nevzat Aydın ile yaptıkları konuşmaların ekran görüntülerini paylaştı. Bazı kullanıcılara ait kredi kartı numalarının ilk ve son 4 hanesinin de yer aldığı veritabanı, satışa çıkarıldı.

 

Nevzat Aydın ile iletişime geçtiklerinin altını çizen saldırganlar, eski CEO’ya gerekli ispatları gönderdiklerini açıkladı. Rastgele bir telefon numarası üzerinden kişisel bilgi paylaştıklarını belirten hackerlar, bir Twitter hesabı üzerinden bazı bilişim sektörü çalışanlarının bilgilerini yayınladı.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Mart 2021’de sızıntı ile ilgili başlattığı soruşturma sonrasında saldırganların IP adreslerini tespit ettiklerini açıkladı. Mart ayında gerçekleştirilen saldırıların yurt dışı kaynaklı olduğunu belirten yetkililer, konu hakkında gerekli birimler ile iletişime geçtiklerinin altını çizdi.,

Adresini yazdılar

Gazeteci ibrahim Haskoloğlu, "Yemeksepeti’nden yaklaşık 50 milyon kişinin verilerinin çalınıp Darkweb’de satıldığı belirtilmişti. Verileri satışa sunan Hacker’a ulaştım, kanıtlaması için kendi adresimi, telefon numaramı göndermesini istedim Kendisi açık adresimin tarifiyle beraber telefon numaramı gönderdi" diyerek yaptığı paylaşım hack iddialarını güçlendirdi.