Adliyede suikast son anda önlendi! Polis anbean takip etti; Silahla pusuda bekleyen şüphelileri tek tek yakaladı

Geçtiğimiz yıllarda liselilerin yan baktın kavgasında 1 kişi hayatını kaybetmişti. İki aile arasında husumet başlamış sonrasında bir kişi daha öldürülmüştü. Kan davasında aileler olayı suikast girişimine kadar götürdü. Davanın görüleceği gün adliye bahçesinde 5 kişi silahlarıyla birlikte yakalandı.

Liselilerin yan baktın kavgasında Yasin Yağız hayatını kaybetmiş, iki aile arasında husumet başlamış, sonrasında da bir kişi öldürülmüştü. Kan davası o kadar büyüdü ki, aileler olayı suikast girişimine kadar götürdü. Olayla ilgili açılan davanın görüleceği gün adliye bahçesinde suikast hazırlığında olan 5 kişi silahlarıyla birlikte yakalandı.

İstanbul Sultangazi ilçesinde geçtiğimiz 18 Aralık 2019 Gazi Ticaret Meslek Lisesi'nin önünde liseli 2 grubun 'yan baktın' tartışması kavgaya dönüşmüş bıçaklar çekilmişti. Yaşanan olayda Yasin Yağız bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayet ile ilgili Z.D. adlı şahıs tutuklanmış ve bu olayla Yağız-Demir aileleri arasında da kan davası başlamış oldu.

Olayın üzerinden 2 yıl geçti Demir ailesi ilçe değiştirdi ancak Yağız ailesi davayı gütmeye devam eti. Tutuklanan Z.D.'nin babası Hüseyin Demir Bağcılar'da Yağız'ın akrabaları tarafından vurularak öldürüldü.

Cinayetler aydınlatıldı, failler tek tek yakalanıp tutuklandı ama iki aile arasındaki kan davası bitmek bilmedi. Geçtiğimiz günlerde de Hüseyin Demir'in öldürülmesine ilişkin dava Bakırköy Adliyesinde görüldü. Duruşma günü Osmaniye karakoluna bağlı soruşturma ve araştırma büro amirliği ekipleri tertibat aldı. Polis ailelerin birbirine saldırı yapma ihtimaline karşı yoğun tedbir aldı. Adliye çevresinde kuş uçurtmadı. Duruşmaya katılacakları adım adım izledi.

Dava sırasında her şey yolundaydı  ancak adliyenin arka tarafındaki parkta 5 kişi polisin dikkatini çekti. Şahısların genel bilgi tarama kontrolleri yapıldı, herhangi bir sorun yoktu. 5 kişinin oturduğu bankın arkasındaki bir çanta polisin dikkatini çekene kadar herşey yolundaydı.

Polis ekipleri çantayı inceledi. İçinde bir tabanca ve çok sayıda mermi bulundu. Şahısların üst aramasında birinin üzerinde tabanca olduğunu tespit edildi. Araçlarını da arayan polis, pompalı tüfek buldu. Şahısların duruşma salonunda bulunan Yağız ailesinin üyeleri kan davalılarına suikast hazırlığında olduğu ve çıkmalarını bekledikleri ortaya çıktı. Yağız ailesinden biri kadın,  5 kişi gözaltına alındı. Kanlı plan, polisin gayreti ve dikkati sayesinde önlendi.