Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sporun Yıldızları İftar Programı'na katıldı. Erdoğan, iftarın ardından kritik açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bilhassa fiziki engellere ve toplumsal önyargılara rağmen göz kamaştırıcı başarılara imza atan kadın ve paralimpik sporcularımızı yürekten kutluyorum. Rabim ayağınıza taş değdirmesin diyorum.

 Sporcularımız hiçbir uluslararası yarışmadan elleri boş dönmüyor. Bugün sporcularımız hem saygı duyulan hem de çekinilen çetin rakio olarak görülen bir konuma ulaşmıştır. Son 1 yılda katıldığımız müsabakarlın neticelerine bakmak bile Türk sporunun kat ettiği mesafeyi görmek için yeterlidir. Ülkemizin orman yangınları sel felaketleri ile mücadel ettiği zor dönemde Tokyo'dan gelen haberlerle teselli bulduk.

 Bu oyunlarda Türk Sporcular toplam 28 madalya kazanarak milletimiz iftihar kaynağı oldular.

Türk sporcuları centilmenlikleri ve çalışkanlıkları yanında üstün başarılarıyla da spor camiasında büyük takdir topluyor.

"Başarılar tesadüf değil"

Elbette diğer başarılarımız gibi spordaki başarılarımız da tesadüfi değildir. Sabırla, alın teriyle dokunan zorlu bir süreç vardır. Sizlerin ve hocalarımızın emekleri yanı sıra devletimizin verdiği destek ve teşviklerin de önemli katkısı bulunuyor.

Karatenin efsanesini unutmadı

Bu vesileyle bir sene önce çok erken bir yaşta ebediyete uğurladığımız Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan kardeşimi vefat yıldönümünde tekrar şükranla anıyorum.

İBB Başkanı olduğum dönemde Büyükşehir Belediye Spor'un sporcusuydu. Oradan gelen sevgimle, muhabbetim çok daha farklıydı. Daha sonra antrenör olarak da bu yola devam etti. Karatecilerimizin onun mirasına sahip çıktığını görmekten gurur duyuyorum.