Gelir belgesi olmadan da kredi çekebilirsiniz! 100 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

Bankalardan kredi çekme isteyen kişiler, gelir belgesine ihtiyaçları vardır. Ancak gelir belgesi olmayan ve nakit ihtiyacı da bulunan vatandaşlara gelir belgesi şartı olmadan kredi veren bankalar da mevcuttur. İşte o bankalar...

Gelir belgesi olmadan da kredi çekebilirsiniz! 100 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

Bankalar kredi konusunda oldukça sıkı prosedürlere sahip. En önemlisi de kredi çekecek kişilerin düzenli ödeme yapıp yapamacağına olan güven. Ödeme yapacağından emin olması için de bazı gerekli belgeler isterler. Örneğin, gelir belgesi gibi. Düzenli geliri olan bir kişi gelir belgesi ile bankaya dumunu ispatlamış olur, böylece kredi çekebilir. Ancak bazı durumlarda vatandaşların gelir belgesi yoktur ama kredi ihtiyaçları da vardır. 

Gelir belgesi olmadan kredi çekilir mi?

Gelir belgesi olmayan vatandaşların da zaman zaman kredi çekme ihtiyaçları doğar. Çoğu bankanın da kredi vermeden önce istediği belgeler arasında gelir belgesi vardır. Bunun amacı, kredi verilecek kişiye güven duymaktır. Gelir belgesi olmayan vatandaşların kredi ihtiyacı olduğunda birçok banka kapıdan çevirse de bazı bankalar kredi imkanı sağlamaktadır.  Kimi bankalar ipotek sunarsanız, kefil bulursanız, ek gelir belgelerseniz, taahhütte bulunma sözü verirseniz gelir belgesiz kredi verirken kimi bankalar da herhangi ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmadan gelir belgesiz kredi veriyor.

Odeabank gelir belgesiz kredi imkanı

Gelir belgesi olmayan vatandaşlar kredi ihtiyaçları olduğunda Odeabank'a gidebilirler. Kredi notunun riskli olmaması ve kara listeye düşmeme halinde 10 bin TL'ye kadar kredi başvurusu yapılabilir. Hem de sadece kimlik belgesiyle giderek başvuru yapılabiliyor. 36 ay vadeli kredi fırsatına başvurular şubelerden ya da internet üzerinden yapılabiliyor. 

Garanti Bankası gelir belgesiz kredi imkanı

Sicili temiz olan, kredi kartı borcu olmayan ve daha önce konut, ihtiyaç veya otomobil kredisi çekmeyen vatandaşlar Garanti Bankası’ndan, gelir belgesi göstermeden 100 bin TL'ye kadar kredi çekebiliyor. İlk Kredim adı verilen bu kampanyada son derece uygun faiz oranları ve 36 ay vade fırsatı sunuluyor.

Akbank gelir belgesiz kredi imkanı

Kredi notu iyi olan vatandaşları ödüllendirmeyi amaçlayan Akbank, bu kişilere 40 bin TL'ye varan limit ve düşük faiz oranı sunacak. Söz konusu kredinin geri ödemeleri 36 ayda olacak ve esnek ödeme imkanı tanınacak. Kredi başvuruları Akbank Direkt uygulamasından gerçekleştirilecek.

ING Bank gelir belgesiz kredi imkanı

Gelir belgesi sunmadan kredi çekmek isteyen vatandaşlara bir kampanya da İNG Bank’tan geldi. Oluşturduğu Mini Kredi kampanyası kapsamında 5 bin TL'ye kadar kredi başvurusunda bulunacak olan kişilere 36 aya varan vade seçenekleri sunulacak. Başvuru esnasında herhangi bir belge teslim edilmesi istenmeyecek. Başvurular online ortamda gerçekleştirilecek.

Memur, çiftçi ve esnafa verilen krediler

Bazı bankalar memura, çiftçiye ve esnafa özel kredi kampanyaları oluşturmaktadır. Yalnızca bu kişilere sunulan kredilerin faiz oranı oldukça düşüktür ve genellikle gelir belgesi teslim etmeden alınabilecek kredilerdir. Söz konusu kitleye özel kredi kampanyaları olan bankalardan biri Vakıfbank’tır. Gelir belgesi veya maaş bordrosu istemeyen banka arayan memurlar Vakıfbank’tan, tarım ve hayvancılık alanında kredi çekmek isteyen çiftçiler Ziraat Bankası’ndan kolaylıkla kredi alabilecekler. Esnaflar da Halkbank şubelerinden gelir belgesi göstermeden düşük faizli kredi çekebilecek.