Genç hemşire kaldığı pansiyonun 5. katından aşağı düştü... Bir Şule Çet olayı daha mı?

İzmir'de çalışan hemşire Şebnem Köker, geçtiğimiz hafta İstanbul'a geldi, erkek arkadaşı ile tuttuğu pansiyona yerleşti. Erkek arkadaşı T.B.'ye gelen telefon sonrası çift tartışmaya başladı. Sabaha karşı Köker, 5. kattaki odalarının penceresinden zemindeki demir parmaklıkların üzerine düştü.

Genç hemşire kaldığı pansiyonun 5. katından aşağı düştü... Bir Şule Çet olayı daha mı?

İzmir'de çalışan hemşire Şebnem Köker, geçtiğimiz hafta İstanbul'a geldi, erkek arkadaşı ile tuttuğu pansiyona yerleşti. Erkek arkadaşı T.B.'ye gelen telefon sonrası çift tartışmaya başladı. Sabaha karşı Köker, 5. kattaki odalarının penceresinden zemindeki demir parmaklıkların üzerine düştü. Olay akıllara Şule Çet cinayetini getirdi.

İzmir'de bir hastanede çalışan Şebnem Köker, geçtiğimiz yıl gemi kaptanı T.B. ile sosyal medya üzerinden tanıştı. İddiaya göre ikili bir sürü görüştükten sonra yüz yüze buluşmaya başladı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre genç hemşire Köker, geçtiğimiz hafta İzmir'den İstanbul'a geldi. Kadıköy Moda'da erkek arkadaşıyla tuttuğu bir pansiyona yerleşti. İddiaya göre, geçtiğimiz pazartesi gecesi T.B.’ye gelen bir telefon sonrasında ikili tartışma yaşadı.

Genç hemşire kaldığı pansiyonun 5. katından aşağı düştü... Bir Şule Çet olayı daha mı? - Resim : 2Saat 03.00 sıralarında ise Köker, 5'inci katındaki odanın penceresinden, zemindeki istinat duvarı üzerindeki demir parmaklıkların üzerine düştü. Parmaklıkların bedenine ok gibi saplandığı genç hemşire olay yerinde can verdi. Polis ekiplerince olay yerinde yapılan incelemenin ardından Köker'in cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Şebnem Köker'in erkek arkadaşı T.B.'nin ifadesine başvuruldu.

Kız arkadaşının cesedini ilk gören kişi olduğu bilgisine başvurulan T.B.'nin ifadesinde, “Olaydan bir süre önce tartıştık. Uyumak için odaya gitmiştim. Nasıl olduğunu görmedim. Gürültü üzerine uyandım. Penceren aşağıya baktığımda Şebnem'in demir korkuluklar üzerinde olduğunu gördüm” dediği öne sürüldü.

Olayla ilgili polis soruşturma başlattı, genç hemşirenin kesin ölüm sebebinin Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca belirlenecek.

Şule Çet kimdir?

Şule Çet cinayeti, 29 Mayıs 2018 tarihinde 23 yaşındaki Şule Çet'in tecavüz edildikten sonra öldürülme olayı. Çankaya'daki Yelken Plaza'nın 20. katından atlayarak intihar ettiği ileri sürülen Çet'in otopsi raporuna göre tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü tespit edilmişti. Yargılamanın devam ettiği süreçte, sanıklardan Çağatay Aksu'nun "kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyetten tahdit" suçlarından, Berk Akand'ın ise "öldürmeye yardım ve cinsel saldırı ile hürriyetten tahdit" suçlamasıyla haklarında müebbet hapis cezası istendi.