Genç sporcu Beyza Durası hastanedeki tacizi ağlayarak anlattı: Taytımı indirmemi istedi

Genç sporcu Beyza Durası Tuzla Devlet Hastanesi'nde yaşadığı tacizi ağlayarak anlattı. Genç sporcu röntgen odasında gerçekleşen tacizi sosyal medya hesabından paylaşarak, tacizcinin ceza almasını istedi.

Genç sporcu Beyza Durası hastanedeki tacizi ağlayarak anlattı: Taytımı indirmemi istedi

Crossfit yarışmasında kafa üstü düşen genç sporcu Beyza Durası tedbir amaçlı Tuzla Devlet Hastanesi'nin acil bölümüne başvurdu. Durası'dan beyin tomografisi, burun röntgeni ve tek taraflı kalça röntgeni istendi.

İddiya göre, genç sporcu kalça röntgeni çektirmek istediğinde görevli F.T. taytının çok kalın olduğunu ve çıkarması gerektiğini ifade etti. Daha önce hiç röntgen çektirmediği için görevlinin yönlendirmesiyle taytını çıkaran sporcu, üzerinde metal bulunmadığı halde taytının çıkarılması üzerine hastaneden şikayetçi oldu. Röntgen odasında tacize uğradığını öne süren sporcu, görevlinin ceza almasını istiyor. 

Genç sporcu gizli soruşturma ile yürütülen olaydan taciz ettiğini iddia ettiği F.T. ceza almayınmca durumu ağlayarak sosyal medya hesabından paylaştı. 

"Taytımı çıkarmamı istedi"

Genç sporcu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Maalesef bu sefer üzücü bir paylaşım yapacağım. Lütfen sonuna kadar okuyun. 5 ay boyunca sustum. Psikolojik olarak çok yorulduğum bir olayı anlatmaya karar verdim.

"Tuzla Devlet Hastanesi aşağıda bahsettiğim olayı gizli soruşturma ile yürütmek istedi buna rağmen hiçbir ceza almadı çünkü F. T. evli!
19 Eylül 2021’de İstanbul’da yapılan Crossfit yarışmasında kafa üstü düştüm. Bundan dolayı tedbir amaçlı Tuzla Devlet Hastanesi acile gittim ve doktor beyin tomografisi, burun röntgeni ve TEK YÖNLÜ kalça röntgeni istedi.Beyin tomografisi çekildikten sonra röntgen odasına girdim. İlk olarak burun röntgenim çekildi. Burun röntgenimi ayakta çekmek yerine herkesin yattığı röntgen masasına öne doğru eğilip kafamı koyarak çekildim.

Arkasından kalça röntgenim için röntgen masasına sırt üstü yattım. Röntgeni çeken F. T. adlı kişi röntgen odasına giderken geri döndü ve “taytın kalın olduğu için röntgen iyi çıkmaz çıkarabilir misin?” dedi. Taytım kalın değildi, metal hiçbir şey içermiyordu. (Bildiğimiz düz siyah ince )Ben hayatımda ilk defa röntgen çektirdiğim için taytımı İNDİRMEMEM gerektiğini bilmiyordum. Taytımı dizime kadar indirdim. Üstüme örtünmek için bir bez parçası dahi verilmedi.

Ardından F. T. röntgen odasından çıkıp tek yönlü kalça röntgenini çektikten sonra yan dönmemi istedi. TEK YÖNLÜ kalça röntgeni istenmesine rağmen gerek olmayan 2 farklı pozisyon daha aldırdı ve pozisyonu almam için bacaklarıma dokundu bunun üzerine kalçamda bir morluk olduğunu dile getirdi. Bu pozisyonlarda bacaklarım açıktı. Röntgen odasının konumundan direkt bacak aram gözüküyordu. Belki de fotoğraflarımı çekti bilmiyorum.

Sonuç olarak röntgen çekilirken üstünde metal bir şey olmadığı sürece HİÇBİR KIYAFET ÇIKARILMIYOR. Çıkarılması gerekse bile hasta mahremiyetinden dolayı üstünü örtmek için örtü veriliyor. F. T. benim nasıl röntgen çekilmesi gerektiğini bilmediğimi anladı ve bunu suistimal ederek TAYTIMI ÇIKARMAMI İSTEDİ.
Bunların üstüne hastaneye şikayete gittim. Bazıları beni dilekçe yazmam için teşvik ederken bazıları ise hastanenin adı kirlenmesin diye beni susturmaya çalıştı. Ben dilekçemi yazdım. Emniyete suç duyurusunda bulundum.

Genç sporcu Beyza Durası hastanedeki tacizi ağlayarak anlattı: Taytımı indirmemi istedi - Resim : 2

Tecavüz edip öldürülmem mi gerekiyor?

Beyza Durası açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Beni hastaneden ve emniyetten defalarca çağırdılar fakat HİÇBİR sonuç çıkmadı.

Savcılıktan kovuşturmaya yer bulunamadı. Biz yine itiraz ettik. Ortada düpedüz mesleğini kötüye kullanarak CİNSEL TACİZ olmasına rağmen hakim beni haksız buldu ve kesin olarak red yedim.

Bu ülkede illa dava olması için TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRÜLMEM Mİ gerekiyor? Ki olan davalarıda görüyoruz herkes beraat ediyor.

Her şeyi doğru yolla halletmeye çalıştım ama Türkiye’de ki hukuk sistemi doğru yolu tercih ettirmemeye devam ediyor.

Hakedenler cezasını almıyor. Bu kişi mesleğini yapmaya devam ediyor. Bu kovid döneminde sağlıkçılara minnettarken böyle sağlıkçılar yüzünden güvenimiz sarsılıyor.

Bende adaleti hukuk yoluyla bulamadığım için sosyal medyaya dökmeye karar verdim."