Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sarıkamış Harekatı'nın 109'uncu yılı anma etkinliklerinde tv100'e konuştu: "Şehitlerimizi asla unutmayacağız"

Enver Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusu’nun Rus işgalindeki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı’ndaki 78 bin şehidimiz 109’uncu yılda da unutulmadı. Kars’ta on binlerce kişi Bakan Osman Aşkın Bak ve Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katıldığı yürüyüşle şehitlerimizi bir kez daha andı. Yürüyüş esnasında Osman Aşkın Bak, tv100 yayınına konuştu.

1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Ordusu’nun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen askerlerimiz harekatın 109’uncu yılında da anılıyor.

Bu kapsamda yurdun birçok ilinden vatandaşlar Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü için Kars’a akın etti. On binlerce vatandaşla beraber Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yürüyüşe katıldı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK'TAN tv100'E ÖZEL AÇIKLAMALAR

Osman Aşkın Bak, yürüyüş esnasında tv100 ekranlarına konuştu. Bak, “Gençlerimize burada ve yurdun birçok noktasındaki efsanevi mücadeleyi hatırlatmak için büyük bir çaba harcıyoruz. NATO’da görev yaptığım dönemde toplantılarda her zaman duyduğumuz şey: “Türk askeri gibi savaşacaksın” sözüdür. Bizler de şehitlerimizi asla unutmayacağız.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın açıklamaları şu şekilde:

“Bugün şehitlerimizi anmak için buradayız. 109. yılında Allahu Ekber dağlarında kaybettiğimiz şehitlerimiz. Ama onların efsanevi mücadelesini hatırlamak, onları rahmetle anmak için buradayız. On binlerce vatansever vatandaşımızla beraber burada yürüyoruz.

“KARS’TA, KÜTAHYA’DAKİ EFSANEVİ MÜCADELELERİ GENÇLERİMİZE ANLATIYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz özellikle gençlerimize vatan bilincini anlatmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Onları Çanakkale’ye götürüyoruz. 57. Alay yürüyüşü ile beraber… Kütahya’da Dumlupınar’da yurdun her noktasında yapılan efsanevi mücadeleleri anlatıyoruz.

“BURADA BİR RUH, HEYECAN, EFSANEVİ BİR İKLİM VAR”

Gençlerimizin bilim-teknoloji, sanat ve kültürde gelişmesini arzuluyoruz ama bunun yanında da bu toprakların değerini, özelliğini ve bu topraklar için ne canların feda edildiğini ifade etmek gerekiyor ve bu çok karşılık buluyor. Burada ruh var, heyecan var, efsanevi bir iklim var. Yürüyüşün başlangıcındaki komando marşını dinlediğiniz zaman içiniz titriyor, bu yüzden çok önemli bu tip etkinlikler. Vatanın her bir köşesinde sınırları koruyan tüm güvenlik güçlerimize ayaklarına taş değmesin diyoruz.

“NATO’DA KOMUTANLAR ‘TÜRK ASKERİ GİBİ SAVAŞACAKSIN’ DİYOR”

NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptım. Orada toplantılarda bir araya geldiğimiz komutanlardan her zaman duyduğumuz şey şu: Türk askeri gibi savaşacaksın! Efsanevi bir ordu bu. Bu orduyu geliştirmek için de savunma sanayiye özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan yatırımlar var. SİHA’lar, Altay tankından, Anadolu gemisinden…

Buradan herkese selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. Şehitlerimizi asla unutmayacağız. Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz, bu coğrafya bu. Bunu anlatıyoruz gençlerimize… “