Genel Kurul'da İsrail protestosu! Numan Kurtulmuş'tan açıklama: 'İsrail bu konuda aklını başına alsın!'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan Gazze oturumunda açıklamalarda bulundu. İsrail'in alıkoyduğu 3 milletvekili için konuşan Kurtulmuş, "İsrail bu kez de özgürlük filosuna saldırdı. 3 vekil hukuksuz şekilde alıkoydu. Bu arkadaşlarımız derhal serbest bırakılıp, Türkiye'ye getirilmelidir. İsrail'in bu konuda aklını başına almasını tavsiye ederiz." ifadelerini kullandı.

Genel Kurul'da İsrail protestosu! Numan Kurtulmuş'tan açıklama: 'İsrail bu konuda aklını başına alsın!'

İsrail, sabah erken saatlerde Gazze'deki ablukayı kırmak üzere yola çıkan Özgürlük Filo'suna baskın düzenledi. Düzenlenen Özgürlük Filosu’ndaki üç Türk milletvekili İsrail tarafından alıkonuldu.

İsrail'in yasa dışı alıkoyduğu gemilerden Vicdan'da Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ile Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün de yolcular arasında yer alıyordu.​​​​​​​

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'te 3 vekilin alıkonulmasıyla ilgili konuştu.

"İsrail bu kez de Özgürlük Filosu'na saldırdı. 3 vekil hukuksuz bir şekilde alıkonuldu Bu arkadaşlarımız derhal serbest bırakılıp, Türkiye'ye getirilmelidir. Bu hukuksuz, kanunsuz eyleme son vermeleri hususunda kendilerini uyarıyoruz. İsrail'in bu konuda aklını başına almasını tavsiye ederiz.Türkiye bunu tolere etmez.

Gazze'ye doğru yol almakta olan gemilere yapılan saldırı açık bir şekilde uluslararası hukukun, insancıl hukukun ihlalidir ve asla kabul edilemez, tasvip edilemez.

Dün itibarıyla, Siyonist rejimin Gazze topraklarında başlattığı saldırılar, soykırım tabiriyle dahi tanımlanmanın çok üstüne çıkmış olan insanlık suçlarının iki yılı geride kaldı. Maalesef, bu iki yıl içerisinde çok ağır bir insani bilanço ve kayıp bilançosuyla karşı karşıyayız.

Kimileri İsrail'e destek olarak, her türlü silah ve siyasi destek sağlayarak bu soykırımın paydaşı oldu. Türkiye iki devletli bir çözümün gerçekleşmesi için var gücüyle devam ediyor.

İsrail'in hukuk tanımamazlık konusunda sınırlarını çok aştığını dünya kamuoyuyla paylaşacağız.

Nehirden denize, özgür Filistin kurulacak."