Geri ödemesiz de veriyor, faizsiz kredi de! 55 bin TL'den 365 bin TL'ye kadar ödeme yapıyor!

Son dönemde ülkede yaşanan ekonomik çalkantılar toplumun büyük bir kısmını geçim sıkıntısıyla yaşamaya zorluyor. Özel sektörde asgari ücretle gelen maaş düzenlemeleri yapılsa da beklenen etkiyi karşılamadı. Bu sebeple çoğu kişi kendi işini kurmak için planlar ve araştırmalar yapmaya başladı. Kendi işinin patronu olmak isteyenler için imkan sağlayan kurumdan faizsiz kredi fırsatı... Şartlar açıklandı...

Geri ödemesiz de veriyor, faizsiz kredi de! 55 bin TL'den 365 bin TL'ye kadar ödeme yapıyor!

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), açılacak yeni işletmenin büyüklüğüne göre farklı miktarlarda kredi desteği ve ödeme planlarını sunuyor. Bazı işletmeler faizsiz kredi alırken bazıları geri ödemesiz destek alabiliyor. Kurulacak işletmenin teknolojik alt yapısıyla orantılı olarak 300 bin TL'ye kadar makine desteği sağlanıyor. 

1.5 milyar TL'lik kaynak yaratıldı!

KOSGEB, son altı senede projelerde kullanılmak üzere genç girişimcilere 1.5 milyar TL'lik kaynak yarattı. Bu dönemde tüm yaş aralıklarında 132 bin 521 kişiye toplamda 4.1 milyar TL'lik destek sağlandı.

İşletmenin sadece kendi giderleri için değil, aynı zamanda işletme sahibinin istikrarlı bir şekilde büyümesi adına danışmanlık ve mesleki eğitim konusunda da destek sağlıyor. Mentörlük ve danışmanlık ihtiyaçları için 10 bin TL'ye, mesleki ve teknik sertifikalar için geri ödemesiz 5 bin TL veriliyor.

365 bin TL geri ödemesiz destek alınabiliyor!

Geleneksel Girişimci Programı'ndan faydalanan kişiler maksimum 55 bin TL geri ödemesiz destek alırken; engelli ve şehit yakını ise maksimum 65 bin TL'ye kadar geri ödemesiz destek alabiliyor. İleri Girişimci Programı'ndan yararlanacaklar ise maksimum 365 bin TL, şehit yakınları ve engelliler ise 375 bin TL geri ödemesiz destek alabiliyor.