Gerilim tırmanıyor! İsrail, Lübnan'da Hizbullah’a hava saldırısı düzenledi

İsrail güçleri, Lübnan'ın güneyinde, sahil kenti Nakura yakınlarında bir araca hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası açıklama yapan Lübnanlı yetkiler, 6 Hizbullah mensubunun öldüğünü kaydetti. İsrail'in Hamas'a yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonrası İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim tırmanmıştı.

Gerilim tırmanıyor! İsrail, Lübnan'da Hizbullah’a hava saldırısı düzenledi

İsrail güçleri ile Hizbullah arasında, karşılıklı saldırılar devam ediyor.İsrail güçleri, bu kez insansız hava araçlarıyla Lübnan’ın güneyindeki sahil kenti Nakura yakınlarında bir aracı hedef aldı. 

Lübnan resmi ajansı NNA tarafından aktarılan bilgiye göre, saldırı araç seyir halindeyken gerçekleşti. Araç tamamen yanarken hava saldırısında, 6 Hizbullah mensubunun öldüğü duyuruldu. Dün İsrail mevzilerini hedef alan Hizbullah da saldırıda 6 mensubunun öldürüldüğü doğruladı.

Ayrıca, İsrail’in gece boyunca sınırda bulunan Blida köyündeki noktaları da hedef aldığı kaydedildi. İsrail'in Hamas'a yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonrası İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim tırmanmıştı.