Gezi-Cizre ittifakı CHP’yi yutar!

HDP’nin barajı aşması için verilen CHP oyları, Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazansın diye çırpınan HDP seçmeni… İşte bütün bunlar resmileşti. Resmileşti resmileşmesine de CHP şu lafların altından nasıl kalkacak çok merak ediyorum.

Bakın ne diyor HDP’li Pervin Buldan:

“Yeni ittifakların olması gerektiğini savunan bir partiyiz. Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyacı var bence. Biz kadınlar olarak tiyatro oyununda birlikte bu görüntüyü verdik, bu cesareti gösterdik. Bu cesareti herkesin göstermesi gerek. Karşılarında ezilen halkların ittifakı var. Cizre ile Gezi’nin ittifakı var”.

Cizre ile Gezi ittifakı diyor Pervin Buldan…

Yani Gezi kalkışmasını CHP, hendek terörizmini de biz yaptık diyor. Bu bir suç itirafıdır. Ülke olarak büyük bedeller ödediğimiz bu olayların arkasında kimlerin olduğunu, nasıl projeler planlandığını kamuoyu artık çok net bir şekilde öğrenmiştir.

Buldan’ın bu skandal açıklamaları sonrası CHP’den nasıl bir ses gelecek diye bekleyip durdum.

Ama nafile! Tek bir çıt dahi çıkmadı!

Ota çiçeğe açıklama yapan CHP’nin, “Bizi nasıl hendek olayları ile yanyana getirirsiniz. Bizim terör olaylarını desteklememiz söz konusu dahi olamaz. Buldan’ın bu açıklamalarını şiddetle kınıyoruz” tarzında bir açıklama yapması gerekmez miydi?

Lafın kısası CHP bu açıklamaların altında kalır!

***************************************************

İçimizdeki koronavirüslüler

İran, Irak, Yunanistan gibi komşularımızda bile çıkmasına rağmen, Türkiye alınan önlemler sayesinde koronavirüs belasından korunmayı başardı şu ana kadar. Bu noktada başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bütün ilgilileri tebrik ediyorum. Takdir edilesi bir başarı bu.

Ancak neredeyse, “Ya şu virüs Türkiye’ye girse de şöyle ağız burun dalsak şunlara” diyecek bir kesim var ülkemizde. “İtalya’dan geldim, havaalanına indim. Hiçbir önlem yok. Herhangi bir taramadan geçmedim” diyen de bizde, “Aslında virüs Türkiye’ye girdi ama kamuoyuna açıklamıyorlar” diyen de.

Sanki aportta bekleyip koronavirüs Türkiye’ye gelirse bir taraflarına kına yakacaklar!