Ghebreyesus’tan bağışçılara UNRWA açıklaması: Gazze halkına zarar verecektir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, UNRWA'ya yönelik yardımları askıya alan ülkelere çağrıda bulunarak, “Bağışçılara bu kritik anda UNRWA'ya sağladıkları fonları askıya almamaları çağrısında bulunuyoruz. Fonların kesilmesi sadece desteğe ihtiyacı olan Gazze halkına zarar verecektir” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus’tan bağışçılara UNRWA açıklaması: Gazze halkına zarar verecektir

Çalışanlarının İsrail ve Filistin arasında çatışmaların patlak verdiği 7 Ekim olaylarına karıştığı iddiası üzerine birçok ülkenin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) yönelik yardımları askıya almasının ardından DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesu açıklamada bulundu.

Ghebreyesu, “Bağışçılara bu kritik anda UNRWA'ya sağladıkları fonları askıya almamaları çağrısında bulunuyoruz. Fonların kesilmesi sadece desteğe ihtiyacı olan Gazze halkına zarar verecektir” dedi. Dünden bu yana ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Avustralya, Finlandiya, İsviçre, Fransa ve Estonya, söz konusu iddialar üzerine UNRWA’ya yönelik yardımların askıya alındığını açıkladı.