Dar gelirli ailelere 700 TL destek yardımı

Ülkede artan enflasyon oranları ve buna bağlı olarak alım gücünün düşmesi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Aile ve sosyal politikalar bakanlığıyla ortak bir çalışma başlattı. Dar gelirli ailelere umut olarak 700 TL gıda yardımında bulunacağı duyuruldu.

Dar gelirli ailelere 700 TL destek yardımı

Ortak çalışmayla başlatılan yardım kampanyası halkın dikkatini çekerken vatandaşların rahatlamasına neden oldu. Bu proje kapsamında dar gelirli vatandaşa, gıda, kömür, temel ihtiyaç, kırtasiye gibi yardım giderleri devlet fonundan ayrıldığı belirtildi. Maddi geliri dar olan aileler ve ihtiyaç sahiplerinin faydalanabileceği bu yardım fonundan vatandaşların nasıl yararlanabilecekleri ise merak konusu oldu. Bu kampanyaya katılmak isteyenlerin şartları yerine getirmesi gerekiyor. Aranan koşullar arasında hane içinde kaç kişinin yaşadığı ve hanede çalışan kişinin olup olmadığı da belirtilmesi gerekmektedir. Duyurulan yardım kampanyasına katılmak için vakıflar genel müdürlüğü aşevi ve kuru gıda yardımı hizmeti başvuru formunu doldurulması ya da vatandaşların ikamet ettiği şehirde bulunan aile ve sosyal çalışma bakanlığı il müdürlüklerine bizzat başvuru yapması gerekmektedir.

Gıda Yardımı Şartları Nelerdir?

• Bu verilecek yardımdan faydalanacak kişinin öncelikle hiçbir şekilde sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor.
• Başvuran vatandaşın eğer bir işi varsa , bu işten alınan ücretin 1/3 oranında olması, yani muhtaçlık sınırı altında yaşaması, kişinin ya da ailesinin yardıma muhtaç ya da yoksul olması gereklidir.
• Bu şartlara ek olarak bu yardım paketinden 65 yaş üstü kimsesi olmayan muhtaç vatandaşlar da yararlanabilecektir.

700 TL Gıda Yardımı Kimler Alabilir?

Maddi düzenini oturtamamış devletin yardımına ve desteğine muhtaç ihtiyaç sahibi aileler ve vatandaşlardır. Başvuru sürecini tamamlayan vatandaşların kabul süreci 15 gün olarak belirtilmiştir. Başvuru onaylandıktan sonra devlet tarafından ayrılan gıda kolileri il ya da ilçe belediyeleri tarafından vatandaşlara teslim ediliyor.