Giresun’da sahilde çırpınan martıyı gören Yaşar Bayburt, duruma kayıtsız kalmayarak harekete geçti. Martının ayağına dolanan misinayı çıkarmak için yaklaşık 10 dakika uğraşan Bayburt, martıyı kurtardıktan sonra yeniden gökyüzüne uçurdu.
MARTIYI KURTARMAK İÇİN MÜDAHALE ETTİ
Sahilde ticaret için bulunduğu sırada deniz kıyısında çırpınan martıyı fark eden Yaşar Bayburt (59), kuşun ayağına dolanan misina ipini çıkararak hayatını kurtardı. Yaklaşık 10 dakika süren titiz müdahale ile martının ayağına dolanan ipi çıkartan Bayburt, kuşu daha sonra yeniden doğaya bıraktı.
"SORUN OLMADIĞINI ANLAYINCA DOĞAYA SALDIM"
Hayvanlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu ifade eden Bayburt, "Denizin kenarında baktım martı çırpınıyor. Bir sorun olduğunu anladım. Yaklaştım, uçamıyordu. Ayaklarına misina ipi dolanmış. Martıyı yakaladım, aracımda bıçağım vardı, misinayı kesip kurtardım. Yaralanmış mı diye kontrol ettikten sonra başka bir sorun olmadığını anlayınca tekrar doğaya saldım" dedi.