Gizemli canlıyı ilk defa görünce hemen kayda aldı. Kalın bitkilerin altında gizlenen canlının açık havada olduğu nadir anlardan biriydi

Dünyanın en gizemli canlılarından biri olan kuşu, ilk defa görünce kayda aldı. Kalın bitkilerin altında gizlenerek yaşayan Avrasya Balabanının açık havada görüldüğü nadir anlardan biriydi.

Dünyanın en gizemli kuşlarından biriyle parkta karşılaşınca şaşkına dönüp hemen cep telefonunu çıkarıp kayda aldı. Bu tuhaf canlıyı ilk defa görenlerin sayısı oldukça fazlaydı.  Kalın bitkilerin altında gizlenerek yaşayan Avrasya Balabanının açık havada görüldüğü nadir anlardan biriydi.

AVRASYA BALABANI

Avrasya balabanı veya büyük balaban, Ardeidae balıkçıl familyasının balaban alt familyasına ait sığ bir kuştur. İki alt türü vardı; kuzey ırkı Avrupa'nın bazı kısımlarında ve Palearktik boyunca ve aynı zamanda Afrika'nın kuzey kıyılarında ürerken, güney ırkı bazı bölgelerde endemiktir. Bu gizemli bir kuştur, sazlıklarda ve su kütlelerinin yakınındaki kalın bitki örtüsünde gizlenmeyi tercih ettiğinden açık havada nadiren görülür. Varlığı, üreme mevsimi boyunca erkeğin gürleyen sesinin duyulduğu ilkbaharda belirgindir. Balıklar, küçük memeliler, yavru kuşlar, amfibiler, kabuklular ve böceklerle beslenir.