Gizemli cinayet ve gizli tanık

İzmir’de FETÖ Borsası davası kapsamında, ev hapsindeyken polis kılığında gelen şüphelinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un yargılandığı davanın dosyasında çok önemli iddialar var. Cinayetin perde arkası da bu detayların arasında gizli.

Dosyanın gizli tanığı Spil bakın bu çarkı nasıl anlatmış...

Spil, FETÖ’den alınacak iş adamlarının listesini çeteye sızdırdığı iddia edilen eski İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen ve çete üyeleri arasındaki para trafiğini gözler önüne serdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ve irtibatlı olduğu ileri sürülen eski İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen’in de yer aldığı 69 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Kudret Dikmen’in FETÖ'den gözaltına alınacak şüphelilerin listesini çeteye sızdırdığı, çete üyelerinin listede yer alan isimlerden şantajla para temin ettikleri anlatılmıştı.

“Emniyetin arka kapısından para zarfı verdim"

Dosyadaki gizli tanık ifadesi para trafiğini gözler önüne serdi. Gizli tanık Spil, Kudret Dikmen ve çete üyeleri arasındaki ilişkiyi şu sözlerle anlattı:

"Serkan Kurtuluş'u ilk olarak 2015 yılında gördüm. O dönemde bu ofise emniyetten tanıdığı Kudret Dikmen, Cevdet Yumuşak ve İbrahim Hakerler de geldi. Kudret müdüre ilk olarak parayı, ben 2016 yılı başlarında götürdüm. Valilik binasının oradaki emniyet müdürlüğüne yaklaştığımda Whatsapp üzerinden Kudret müdürü aradım, kullandığım arabanın plakasını verdim, böylelikle emniyet müdürlüğünün arka bahçe kapısından kolaylıkla geçtim, o dönem yine istihbarat şubesinde çalışan polis memuru Nursun hanım aşağıya inip benden zarfı aldı”.

Eşine araç tahsis edildi

“Yaklaşık bir ay sonra bir kez daha para götürdüm. Kudret müdürün makamına çıktım, bu parayı alınca ofisinde bulunan kasaya koydu. Bir buçuk ay sonra Kudret müdüre tekrar para götürdüm. Parayı alıp bu sefer çekmecesine koydum. Kudret müdürün eşi doğum yaptığında eşinin üzerine olan 35 AN.. plakalı Volvo marka araç Kudret Dikmen’in eşinin üzerine verildi".

FETÖ sorgusu için 800 bin TL para verdim

Dosyadaki müştekilerden F.A. ise ifadesinde, Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Kudret Dikmen ile tanıdığının aracılığıyla görüştüğünü, kendisi hakkında FETÖ havuz sorgusunun Kudret Dikmen tarafından yapıldığının ve karşılığında peyder pey yaklaşık 800.000 TL’ye yakın bir miktar para gönderdiğini anlattı. Bir diğer müşteki İ. G. ise polis süsü verilmiş örgüt üyeleri tarafından kaçırılarak alıkonulduğu, bir süre sonra çıplak fotoğraflarının çekilerek serbest bırakıldığı ve örgüt üyelerinin baskısıyla iki kez zorla para gönderdiğini anlattı.