Gizli tanık tek tek anlattı! Polat çifti davasında yeni detaylar! tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz aktardı

Sosyal medyadaki lüks yaşantıları ile bir anda gündeme gelen fenomen Dilan ve Engin Polat çifti, kara para akladıkları iddiasıyla MASAK incelemesine takıldı. Yapılan incelemeler sonucunda fenomen isimler cezaevine gönderilirken yeni detaylar da ortaya çıktı. tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz, soruşturmanın gizli bir tanığın ifadesi üzerine başladığını aktardı.

Sosyal medyadaki lüks hayatlarıyla gündeme gelen ardından da MASAK incelemesine takılan fenomen Dilan ve Engin Polat çifti, yapılan denetimler sonrasında cezaevine gönderildi.

Soruşturma tüm hızıyla sürerken tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz, Polat çifti soruşturmasında merak edilen detayları anlattı.

İşte tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz'ın aktardıkları;

GİZLİ TANIĞIN ŞİKÂYETİYLE SORUŞTURMA BAŞLADI

Kimliği gizli bir müştekinin, avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına kara para akladıkları iddiasıyla bir suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturma başladı. Mail order yöntemi ile para çekildiği iddiası, savcıları harekete geçirdi.

Soruşturma dosyasında çok kritik isimler var. Başsavcılık incelemeleri henüz tamamlamadı. Önümüzdeki zamanlarda iddianame hazırlandığında o isimler de gün yüzüne çıkabilir. Eğer iddialar doğruysa ve adı geçen isimler soruşturmada yer alırsa bu olay dünya çapında konuşulur.

“EŞİMİN İHTİYAÇLARI VARDI”

MASAK raporunda Engin polat’ın Dlan Polat’a 1 yıl içerisinde 3 milyon TL yolladığı tespit edildi. Dilan Polat’ın güzellik merkezinin hesabına ise 10 milyon liradan fazla para yolladı. Engin Polat‘a bu durum sorulduğunda “Eşimin ihtiyaçları vardı o yüzden yolladım” şeklinde ifade veriyor. 13 milyon lira değerinde parayı eşimin ihtiyaçları olarak açıkladı.

SILA DOĞU’NUN TELEFONU NAYLON FATURALARI ELE VERDİ

Soruşturma sürecinde Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu’nun da telefonunda inceleme yapıldı ve bilirkişi tespitine göre Sıla Doğu’nun komisyon karşılığında naylon fatura kestiği tespit edildi. Naylon faturalar üzerinden de Dilan Polat güzellik merkezi şirketinden de para çıkışı yaptığı belirleniyor.

DİLAN POLAT: BEN SADECE MARKA YÜZÜYÜM

Dilan Polat’ın “Ben sadece marka yüzüyüm” ifadesiyle serbest kalmaya çalışması pek mümkün gibi görünmüyor. Çünkü hazırlanan MASAK raporunda Dilan Polat’ın hesaplarında sıkıntılı işlemler ve açıklanamayan bir sürü detay mevcut.

76 YAŞINDAKİ ANNEANNE ÜZERİNE 4 ŞİRKET

Kaçak bahis sitelerinden gelen kara parayı kendi şirketleri üzerinden akladıkları iddia edilen çiftin soruşturmasında Engin Polat’ın 76 yaşındaki anneannesinin üzerine de 4 şirket kurduğu ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ İNCELEMEDE

Dilan Polat soruşturmasından sonra bu incelemelerin diğer fenomenlere uzanması bekleniyor. Birçok fenomenin güzellik merkezi adı altında dükkânları var. Eminim başsavcılık soruşturmayı diğer fenomenlere de çevirecektir. Bu da önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.