Göç İdaresi'nden sığınmacı görüntülerine ilişkin açıklama! "Tamamen provokasyon amacıyla paylaşılmıştır"

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan ve Türkiye'de kaydedildiği iddia edilen sığınmacı görüntülerine ilişkin Göç İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Başka bir ülkede çekilen ancak sanki ülkemize aitmiş gibi servis edilen, başkanlığımızı ve ülkemizin düzensiz göçle etkin ve kararlı mücadelesini hedef alan gerçek dışı görüntülerin tamamen provokasyon amacıyla paylaşıldığı açıktır" denildi.

Göç İdaresi'nden sığınmacı görüntülerine ilişkin açıklama! "Tamamen provokasyon amacıyla paylaşılmıştır"

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de kaydedildiği iddiasıyla sosyal medyada paylaşılan sığınmacı görüntülerinin, Avrupa ülkesinde kaydediğini açıkladı.

Göç İdaresi Başkanlığınca, sosyal medyada "sınır dışı edilmek için Göç İdaresi'ne getirilen sığınmacılara bizim paralarımızla böyle hizmet ediliyor" başlığıyla paylaşılan görüntülere ilişkin açıklama yapıldı.

Görüntülerin Türkiye ile hiçbir ilgisinin olmadığı ve bir Avrupa ülkesinde çekildiği belirtilen açıklamada, görüntüyü çeken kişinin Göç İdaresi çalışanı olduğu iddiasının da gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Başka bir ülkede çekilen ancak sanki ülkemize aitmiş gibi servis edilen, başkanlığımızı ve ülkemizin düzensiz göçle etkin ve kararlı mücadelesini hedef alan gerçek dışı görüntülerin tamamen provokasyon amacıyla paylaşıldığı açıktır. Resmi bilgi ve açıklamalara dayanmayan, algı oluşturmaya yönelik bu ve benzeri provokatif paylaşımlara itibar edilmemelidir." ifadelerine yer verildi.