Gökhan Zan tv100'e konuştu! "Hatay’ıma sahip çıkmak için bu yola baş koydum"

tv100 yaynına canlı bağlantı ile katılan Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay için aday gösterilen Gökhan Zan, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Ben bir siyasetçi değilim" diyen Gökhan Zan, "Ben bir Hatay sevdalısıyım. Ben buranın bir evladıyım. Hatay’da doğdum ve doğal olarak Hatay’ıma sahip çıkmak için bu yola baş koydum. " ifadelerini kullandı.

tv100 yayınına canlı bağlantı ile katılan Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay için aday gösterilen Gökhan Zan, Osman Kenan Çapoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Gökhan Zan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BEN BİR SİYASETÇİ DEĞİLİM"

"Ben bir siyasetçi değilim. Bir kere herkes onu anlasın. Ben bir Hatay sevdalısıyım. Ben buranın bir evladıyım. Hatay’da doğdum ve doğal olarak Hatay’ıma sahip çıkmak için bu yola baş koydum. Yavaş yavaş sahaya indik. Bunu her gün artırarak vitesi de yükselterek 31 Mart'a kadar da inşallah zafere de ulaşacağız.

"CHP İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR İNSANIM"

Ben daha önce İYİ Parti’deyken Genel Başkan Sayın Meral Akşener sağ olsun, o zaman Hatay halkının sesi ve sözcüsü olmak için 'Parti benim için önemli değil, önemli olan senin mecliste olman.' O söylemlerden yola çıkarak sağ olsun bana bu yolu açmaya çalıştı. Hatta ben dedim ki 'Sayın Genel Başkanım ben Cumhuriyet Halk Partisi ile özdeşleşmiş bir insanım Hatay’da. Halk beni orada görmek istiyor' dedim. 'Oğlum senin kılına zarar gelsin istemem. Seni korumak benim boynumun borcudur. Madem öyle benim derdim parti değil, benim derdim senin mecliste ve Hatay halkına sesi ve sözcüsü olmandır.' dedi.

"BENİ LİSTEDEN ÇIKARDILAR"

Cumhuriyet Halk Partisi listesinde olmamam gerektiğini söylediler. Beni listeden çıkardılar. Neden çıkardıklarını sormadım. Ben siyaset için yola çıkmadım, buna ihtiyacım yok. 

(CHP’de Lütfü Savaş’ın adaylığı konusu çok sancılı geçti, sizin yaptığınız açıklama da 16.55’e kadar CHP’nin adayını beklediğiniz yönünde doğru değil mi bu ifade?)

"ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜM"

Doğru bir ifade. Biz daha önce partiyle de Sayın Özgür Özel’le de görüştüm, Sayın Özel’e de söyledim bakın Sayın Başkanım kurultayınız hayırlı uğurlu olsun, değişim adı altında çıktığınız bu yolda yüzünüzü halka döneceğiniz bu mecrada Hatay özelinde tarihi bir karar vereceğiniz noktada mevcut belediye başkanı üzerinden hareket ederseniz değişimi sandıkta halk gösterir sizi şimdiden uyarmak istiyorum lütfen buna dikkat çekiniz dedim.

"ETRAFINDA BİRLEŞMEYE BEN ŞAHSEN HAZIRIM"

Sizin uzlaşı içinde olacak dediğiniz profil kimdir mesela Haluk Levent’e ve Aylin Kotil’e teklif gittiğini biliyoruz bu isimlerden biri olsaydı kabul muydunuz?

Tabii ki bu iki isim çok değerli, özel isimler. Özellikle Haluk Levent depremde herkes tarafından takdirle karşılanan bir insan. Tabii ki Haluk Levent gibi bir insan olduğunda parti yöneticilerimizle oturup benim bu kadar değerli bir büyüğüme, hizmet etmiş bir insan için hemen etrafında birleşmeye ben şahsen hazırım."