Gökyüzünün lider yırtıcısı tam zamanında yeryüzüne inip, rakiplerinin elindekini aldı. Yerdeki tüm kuşlar olanlarla dona kaldı

Gökyüzünün hakimi olarak bilinen yırtıcı kuş karada gözüne kestirdiği bir noktaya doğru inişe geçti. Rakipleriyle dolu alana inen vahşi kuşun amacı diğerlerinin yakaladığı balıkları yemekti. Video kaydına alınan o anlar vahşi doğanın ne kadar acımasız olabileceğini gözler önüne serdi.

Cesur bir kartal, yiyecek yakalayan iki leylekten zorlukla kazanılmış bir yemeği çalmak için mükemmel zamanda yere indi. O anlara şahitlik eden 39 yaşındaki papaz Lourens Venter yaşananşarı şöyle anlattı;

"YUKARIDAN AŞAĞIYA SÜZÜLDÜ"

"Heyecan verici bir şeyler bulmak amacıyla kamptan ayrıldım ve Shingwedzi köprüsüne doğru yola çıktım. Oraya vardığımda, herhangi bir yaşam belirtisi bulmak için kıyıları ve nehir yatağını taradım. Beni bir huzur duygusu karşıladı; iki muhteşem eyer gagalı leylek zarif bir şekilde hareket ediyordu. Bu sakin manzaranın ortasında leyleklerden biri küçük bir balık yakaladı. Birdenbire, bir balık kartalı yukarıdan aşağıya doğru uçarken huzur tamamen kayboldu."

"BALIKLARI LEYLEKLERDEN HIZLICA ALDI"

Olanları video kaydına alan Venter'in videosunda kanatlarını ardına kadar açan balık kartalının, leyleklerin gözünü korkutmak için birkaç adım öne çıktığı görülüyor. Venter, "Kartalın birkaç adım daha atarak hızlı bir hareketle balıkları leyleklerin elinden kapması gergin bir ortam yarattı. Leyleklerden biri kovaladı ama başaramadı. Balık kartalı bir saniye duraksadı ve ardından havalanarak süzülmeye başladı." dedi.